EXCLUSIV: Călin Fărgaciu – „EU am informat DSP-ul despre femeia venită din Italia!”

0
603

În această dimineață, RefleqtMedia a publicat informația potrivit căreia o femeie a venit din Italia pentru a-și înmormânta mama.

Acum, atât femeia, cât și cumnata ei, care a preluat-o de la aeroport, se află în izolare la domiciliul cumnatei, în localitatea SĂNDULEȘTI!

Ei bine, în acest context, primarul comunei Săndulești, Călin Fărgaciu, ne-a contactat pentru a ne da mai multe detalii despre acest caz.

„Eu am fost cel care a informat DSP-ul despre venirea acestei femei în comuna noastră. Cumnata femeii care a venit din Italia lucrează la noi la primărie, este asistent social și aceasta ne-a informat că îi vine cumnata din Italia, iar eu i-am spus că va trebui să se izoleze, pentru că AȘA SPUNE LEGEA! Colega mea nu m-a informat că se va duce la aeroport după cumnata ei, însă s-a întâmplat, iar eu am informat Direcția de Sănătate Publică, care a dispus izolarea celor două femei.

Pentru mine este mai importantă LEGEA și PREVENȚIA decât orice altceva. Nu era normal ca o femeie, asistent social, să nu se izoleze la domiciliu și, eventual, să infecteze cu coronavirus o comunitate întreagă.

Cât privește afirmațiile femeii venite din Italia, cum că nu a fost lăsată să participe la înmormântarea propriei mame, acestea sunt FALSE! Cei de la DSP Cluj i-au spus că poate participa, dar are nevoie de mască și să îi protejeze pe ceilalți participanți. Nimeni nu i-a interzis nimic, iar FEMEIA VENITĂ DIN ITALIA ȘTIA DE DINAINTE SĂ AJUNGĂ ÎN ROMÂNIA CĂ VA TREBUI SĂ SE AUTOIZOLEZE”, declară Călin Fărgaciu, primarul comunei Săndulești, ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU RefleqtMedia.

Pe de altă parte, site-ul nostru de știri a continuat investigațiile în acest caz și a aflat că femeia a venit DIN ITALIA, provincia Cuneo (https://ro.wikipedia.org/wiki/Provincia_Cuneo#/map/0), iar pe aeroportul din Bergamo a fost doar în trecere.

Ea este izolată în SĂNDULEȘTI din 26 februarie, adică de o săptămână, fără să prezinte vreun simptom.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare