web analytics
Compania de Apa Aries
Home Știri din Câmpia Turzii USR Campia Turzii o da din cola, in fanta si din fanta...

USR Campia Turzii o da din cola, in fanta si din fanta in… castraveti prajiti

- Publicitate -

Ca sa faci opozitie in societatea actuala nu este de ajuns sa latri… trebuie sa latri cu cap.

USR Campia Turzii latra, dar ii cam bate stiinta.

Bunaoara, la inceputul saptamanii au lansat un comunicat de presa despre Computerul Tomograf care va fi cumparat la Campia Turzii.

Întrebare, întrebare: cu ce ne mai minte oare?

În urmă cu câteva zile citeam în mass-media locală următoarea declarație:

”Urmare a consultărilor avute cu președintele Consiliului Județean Cluj (….) cu privire la dezvoltarea sectorului sănătății în Câmpia Turzii și creșterea calității serviciilor medicale oferite comunității locale, dar și celor învecinate, am solicitat acordarea fondurilor necesare achiziționării unui computer tomograf pentru Spitalul Municipal”.

Deja îmi imaginam echipamentul instalat la spitalul din Câmpia Turzii când brusc, am realizat că de la a cere niṣte bani până la a-i obține ṣi a vedea tomograful în funcțiune, e o cale lungă. Dar hai să vedem despre ce aparat e vorba ṣi dacă e vreo ṣansă de reuṣită:

Echipamentele de genul acesta au prețuri de la câteva sute de mii până la multe milioane de euro. Diferența o fac mai multe caracteristici tehnice între care aṣ menționa numărul de detectori ṣi numărul de slice-uri (scanări realizate la o rotație completă a modulului de scanare). Pot fi 16, 64, 128 sau 256-Slice (aparatele Premium). Cu cât e mai performant, cu atât investigațiile sunt mai detaliate. Ṣi în mod evident, cu cât aparatul are caracteristici mai slabe, cu atât va fi mai ieftin.
Un exemplu de aparat basic, Made în China, vedeți in Fig.1. Are doar 24 rânduri de senzori ṣi e de tipul 16-Slice. Mai simplu de atâta nu prea se poate.

Prețul unui aparat Siemens sau Toshiba, ca să enumăr doar două firme cunoscute, depăṣeṣte cu mult suma alocată. Asta dacă nu cumva, al nostru primar vrea să ia unul la mana a doua. Dar asta nu e totul. Toate celelalte costuri importante intră în atribuția administrației locale, ceea ce ridică mari semne de întrebare.

Enumerăm câteva:
– Costul construcției sau amenajării unui spațiu care să cuprindă trei camere cu pereții izolați anti-radiații:
– O cameră unde sunt pregătiți pacienții;
– O cameră unde se montează Computerul Tomograf, care trebuie să aibă temperatura /umiditatea controlatat;
– Un oficiu pentru operatorii aparatului;
Costul operațiilor de instalare, întreținere ṣi service, executate de o firmă specializată.

Atenție! De multe ori aceste costuri pot depăși costul de achiziție a aparatului.

Angajarea a cel puțin doi operatori specialiști și a două cadre medicale care să facă pregătirea pacienților.
Pentru mai multe informații, haideți să vedem programul de investiții pentru Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna”, aṣa cum este prevăzut în Bugetul pe 2020 de administrația locală (vezi Fig 2).

Ce observăm?
Sunt trecute echipamente medicale cu valoare puțin peste 300.000 lei dar nimic altceva. Concluzia logică este că atât primarul cât ṣi preṣedintele Consiliului Județean au intrat în campanie electorală. Vor, din nou, voturile cetățenilor din Câmpia Turzii, de aceea promit achiziționarea unui computer tomograf dar omit să ne spună că va fi, fie o chinezărie rudimentară, fie o aparatură la mâna a doua pe care oricum se va depune praful în vreo magazie deoarece nu sunt bani pentru amenajarea spațiului, instalare ṣi exploatare.

USR Câmpia Turzii consideră că rezolvarea situației a fost ani de zile la îndemână: fondurile europene. Dar administrația locală nu a fost deloc interesată ṣi în consecință, nu a facut nimic.

Soluția susținuta de USR Câmpia Turzii constă în atragerea fondurilor europene pentru implementarea de tehnologii noi, moderne, pentru ca noi toți, să avem la dispoziție servicii medicale performante.

Vrei o schimbare în oraṣul tău?
Fii tu schimbarea!
Hai în USR!

Daniela DOLHA, vicepreṣedinte USR Campia Turzii”, precizau useristii.

Ei bine, dupa ce presa locala le-a demontat teoria, au ales sa vina cu noi precizari.

Ca răspuns la unele afirmații din presa locala, precizăm următoarele:

USR Câmpia Turzii pune întotdeauna interesul cetățeanului ṣi al comunității locale mai presus de orice. Pentru noi, politica se face în dialog direct cu cetățenii, alături de cetățeni, pentru cetățeni.

Nu e deloc de mirare că “băieții deṣtepți”, abonații la comisioane grase din contractele cu primăria iṣi simt privilegiile, afacerile amenințate. Am scris despre gogoaṣa cu tomograful. Ṣi ei deja se vaietă de mama focului, cum că USR a abandonat lupta împotriva PSD. Nimic mai fals.

Răspunsul nostru este simplu ṣi clar: USR Câmpia Turzii luptă împotriva risipei din banii publici ṣi a dezinformării indiferent dacă are loc sub steagul PSD sau PNL/ALDE/UDMR/etc.

Referitor la Computerul Tomograf de la Turda, un Siemens Somatom go.Now vă precizăm următoarele: la sfârṣitul lui 2018, echipamentul respectiv nu mai era de mult timp o noutate deoarece apăruse la începutul lui 2016. Seria Somatom go. constă în mai multe produse, varianta de la Turda fiind doar de tipul 16-slice, cel slab din serie. Prețul în sine, 250 000 ar trebui să ridice niṣte semne de întrebare, având în vedere ca Spitalul Județean Cluj a cumpărat un 2015 cu aproape 800.000 de euro, un computer tomograf performant cu 10 ani garanție inclusă.

Diferența de preț este mult prea mare. Aparatul de la Turda deserveṣte doar pacienții internați, nici măcar urgențele, ele fiind transportate la UPU Cluj, în defavoarea pacienților. Astfel, se pierd 4-5 ore cu transportul ṣi însoțirea pacienților timp în care rămâne doar o singură ambulanța, din două, pe raza Câmpia Turzii-Turda să deservească urgențele.

Să fi achiziționat primarul PSD, actualmente PNL, aparatul respectiv cu o garanție care include un număr limitat de scanări? Ṣi cu cât este mai mic numărul de posibili utilizatori cu atât aparatul îṣi va păstra garanția mai mult timp? Cam cât de mult? Cam patru ani, cam cât un mandat de primar…

În bugetul Primăriei Câmpia Turzii pe 2020 nu am găsit nici o sumă alocată amenajării spațiului pentru tomograf iar banii ceruți de primar de la Consiliul Județean sunt destinați doar pentru achiziția aparatului.

Soluția atragerii fondurilor europene pentru modernizarea spitalului a fost la îndemâna actualului primar încă din vremea când era viceprimar. Atunci rezultatul lui a fost un mare zero. Zero fonduri europene atrase pentru sănătate, din nou, în mandatul de primar. În schimb, primarul si-a luat salariul întreg lună de lună.

Regulile stricte de utilizare a banilor europeni au facut probabil ca această soluție să nu pară interesantă.
Prietenii ṣtiu de ce…”, au declarat acestia.

Dupa cum vedeti, am evidentiat doua fraze care demonstreaza limitadea administrativa de care dau dovada cei de la USR.

1. Spitalul nu are trecuta in lista de investitii achizitia tomografului pentru ca finantarea este asigurata de … Consiliul Judetean Cluj.

2. Probabil ca au sesizat si ei eroarea pentru ca apoi s-au referit la… amenajarea unui spatiu unde sa fie amplasat tomograful. Eroarea aici consta in faptul ca… acel tomograf NU TREBUIE SA FIE AMENAJAT IN SPITAL… ci in alta cladire, a carei amenajare ar putea fi asigurata printr-o rectificare bugetara.

De altfel, Dorin Lojigan a anuntat de vreo 2 ori ca vrea sa utilizeze cladirea fostei politii in scop medical.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Vești excelente pentru turdeni – Sala Polivalentă intră în faza de CONSTRUCȚIE

Au fost 3 ani de contestații, procese și tergiversări, dar acum lucrările la Sala Polivalentă din Turda vor începe, cu siguranță. Anunțul a...

Sesiune de recrutări ROMCAB, mâine, la Palatul Cultural Câmpia Turzii

Cetățenii care sunt în căutarea unui loc de muncă stabil și bine plătit sunt așteptați mâine, 27 iunie 2020, între orele 9:00...

ROMCAB ANGAJEAZĂ!

OPERATORI UTILAJE ELECTRICIENI INGINERI ELECTRONIȘTI / AUTOMATIZĂRI STIVUITORIȘTI PERSONAL PLANIFICARE – LANSARE – URMĂRIRE PRODUCȚIE ASISTENT MANAGER ÎNGRIJITOR SPAȚII VERZI   SE OFERĂ: SALARIU NET (ÎN MÂNĂ)...

Locuri de munca, chiar in orasul tau!

Esti sofer? Detii permis de conducere categoria D si atestat?  Vino la Daghemana! Principalul operator de transport rutier din Campia Turzii ANGAJEAZA! Se ofera...

Ultimele știri

Cristi Borcea ii ofera “asistenta tehnica” lui Andrei Suciu in proiectul de crestere a populatiei Turzii

 Dupa ce, la propria lansare de candidatura, Andrei Suciu a declarat ca singurul sau proiect de primar este acela de a creste...

Pentru că nu-i tace gura, candidatul PMP la Primăria Ceanu Mare era să fie „mângâiat” de colegi

O vorbă românească spune că există un moment în care trebuie să vorbești și un moment în care trebuie să taci. Ei bine,...

Al 16-lea caz activ de Covid-19 la Turda

După ce, în cursul săptămânii trecute, doi judecători și un avocat din Turda au fost diagnosticați pozitiv cu Sars-Cov-2, încă un angajat...

Vești excelente pentru turdeni – Sala Polivalentă intră în faza de CONSTRUCȚIE

Au fost 3 ani de contestații, procese și tergiversări, dar acum lucrările la Sala Polivalentă din Turda vor începe, cu siguranță. Anunțul a...

Proiectul Wifi4Eu este FUNCȚIONAL la Câmpia Turzii

Începând cu data de 1 iulie, proiectul Wifi4Eu dezvoltat de Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin care s-au instalat puncte de acces Wifi...
- Advertisement -
Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
3,545,692
139,155
1,600,910
1,805,627
Brazil
1,931,204
74,262
1,213,512
643,430
India
937,844
24,327
593,178
320,339
Russia
746,369
11,770
523,249
211,350
Peru
333,867
12,229
223,261
98,377
Chile
319,493
7,069
289,220
23,204
Mexico
311,486
36,327
193,976
81,183
Spain
303,699
28,409
0
275,290
South Africa
298,292
4,346
146,279
147,667
UK
291,373
44,968
0
246,405
Iran
262,173
13,211
225,270
23,692
Pakistan
255,769
5,386
172,810
77,573
Italy
243,344
34,984
195,441
12,919
Saudi Arabia
237,803
2,283
177,560
57,960
Turkey
214,993
5,402
196,720
12,871
Germany
200,766
9,144
185,500
6,122
Bangladesh
190,057
2,424
103,227
84,406
France
172,377
30,029
78,597
63,751
Colombia
159,898
5,625
68,806
85,467
Canada
108,486
8,798
72,170
27,518
Argentina
106,910
1,968
45,467
59,475
Qatar
104,533
150
101,160
3,223
Egypt
83,930
4,008
25,544
54,378
China
83,611
4,634
78,693
284
Iraq
81,757
3,345
50,782
27,630
Indonesia
78,572
3,710
37,636
37,226
Sweden
76,001
5,545
0
70,456
Ecuador
69,570
5,130
30,484
33,956
Belarus
65,269
474
55,799
8,996
Kazakhstan
63,514
375
38,008
25,131
Belgium
62,781
9,787
17,223
35,771
Oman
59,568
273
37,987
21,308
Philippines
57,545
1,603
20,459
35,483
Kuwait
56,174
396
46,161
9,617
Ukraine
55,607
1,427
28,131
26,049
UAE
55,573
335
46,025
9,213
Netherlands
51,146
6,135
0
45,011
Bolivia
50,867
1,898
15,819
33,150
Panama
48,096
960
24,667
22,469
Portugal
47,051
1,668
31,550
13,833
Singapore
46,878
27
42,737
4,114
Dominican Republic
46,305
910
23,134
22,261
Israel
42,813
375
19,734
22,704
Poland
38,457
1,588
28,492
8,377
Afghanistan
34,994
1,094
22,456
11,444
Bahrain
34,078
111
29,753
4,214
Nigeria
33,616
754
13,792
19,070
Romania
33,585
1,931
21,803
9,851
Switzerland
33,016
1,968
29,800
1,248
Armenia
33,005
592
21,348
11,065
Guatemala
30,872
1,302
4,453
25,117
Honduras
29,106
807
3,287
25,012
Ireland
25,670
1,746
23,364
560
Azerbaijan
25,113
319
16,150
8,644
Ghana
24,988
139
21,067
3,782
Japan
22,220
982
18,282
2,956
Algeria
20,216
1,028
14,295
4,893
Moldova
19,708
655
13,033
6,020
Austria
19,021
709
17,073
1,239
Serbia
18,983
418
13,991
4,574
Nepal
17,061
38
10,328
6,695
Morocco
16,097
257
13,442
2,398
Cameroon
15,173
359
11,928
2,886
Uzbekistan
14,293
68
8,327
5,898
S. Korea
13,551
289
12,348
914
Czechia
13,341
355
8,441
4,545
Denmark
13,061
610
12,160
291
Côte d'Ivoire
13,037
87
6,908
6,042
Kyrgyzstan
11,977
160
3,660
8,157
Kenya
10,791
202
3,017
7,572
El Salvador
10,645
286
6,120
4,239
Australia
10,487
111
7,928
2,448
Sudan
10,417
659
5,579
4,179
Venezuela
10,010
96
2,671
7,243
Norway
9,001
253
8,138
610
Malaysia
8,729
122
8,524
83
Costa Rica
8,482
37
2,441
6,004
Macedonia
8,332
389
4,468
3,475
Senegal
8,243
150
5,580
2,513
DRC
8,135
190
3,948
3,997
Ethiopia
7,969
139
2,430
5,400
Bulgaria
7,645
283
3,663
3,699
Finland
7,301
329
6,800
172
Bosnia
6,981
226
3,179
3,576
Haiti
6,831
143
3,283
3,405
Palestine
6,764
44
1,084
5,636
Tajikistan
6,643
56
5,332
1,255
French Guiana
6,229
31
3,472
2,726
Guinea
6,200
38
4,951
1,211
Gabon
6,026
46
3,475
2,505
Mauritania
5,518
147
2,664
2,707
Madagascar
5,343
39
2,646
2,658
Luxembourg
5,056
111
4,195
750
Djibouti
4,979
56
4,743
180
Central African Republic
4,356
53
1,229
3,074
Hungary
4,263
595
3,126
542
Greece
3,883
193
1,374
2,316
Croatia
3,827
120
2,558
1,149
Albania
3,667
97
2,062
1,508
Thailand
3,232
58
3,092
82
Nicaragua
3,147
99
2,282
766
Somalia
3,076
93
1,380
1,603
Paraguay
3,074
25
1,308
1,741
Equatorial Guinea
3,071
51
842
2,178
Maldives
2,801
14
2,302
485
Mayotte
2,724
37
2,480
207
Sri Lanka
2,665
11
1,988
666
Malawi
2,497
40
795
1,662
Lebanon
2,451
37
1,452
962
Cuba
2,432
87
2,275
70
Mali
2,423
121
1,748
554
Congo
2,222
47
589
1,586
South Sudan
2,153
41
1,175
937
Estonia
2,016
69
1,901
46
Slovakia
1,927
28
1,507
392
Iceland
1,905
10
1,882
13
Zambia
1,895
42
1,412
441
Lithuania
1,875
79
1,571
225
Slovenia
1,859
111
1,488
260
Guinea-Bissau
1,842
26
773
1,043
Cabo Verde
1,780
19
850
911
Sierra Leone
1,651
64
1,190
397
Hong Kong
1,570
8
1,229
333
Libyan Arab Jamahiriya
1,563
42
370
1,151
New Zealand
1,547
22
1,498
27
Yemen
1,516
429
685
402
Swaziland
1,434
20
695
719
Rwanda
1,416
4
737
675
Benin
1,378
26
557
795
Tunisia
1,306
50
1,087
169
Montenegro
1,287
24
330
933
Mozambique
1,268
9
373
886
Jordan
1,198
10
1,013
175
Latvia
1,178
31
1,022
125
Niger
1,099
68
992
39
Zimbabwe
1,064
20
343
701
Uganda
1,040
0
984
56
Burkina Faso
1,037
53
873
111
Liberia
1,024
51
439
534
Cyprus
1,023
19
839
165
Georgia
1,003
15
873
115
Uruguay
997
31
905
61
Chad
884
75
798
11
Namibia
864
2
29
833
Andorra
861
52
803
6
Suriname
801
18
543
240
Jamaica
762
10
643
109
Sao Tome and Principe
732
14
286
432
Togo
731
15
528
188
Diamond Princess
712
13
651
48
San Marino
699
42
656
1
Malta
674
9
660
5
Réunion
599
3
472
124
Channel Islands
581
47
512
22
Angola
541
26
118
397
Tanzania
509
21
183
305
Taiwan
451
7
440
4
Syrian Arab Republic
439
21
138
280
Botswana
399
1
38
360
Vietnam
373
0
352
21
Mauritius
342
10
330
2
Myanmar
337
6
261
70
Isle of Man
336
24
312
0
Comoros
321
7
302
12
Guyana
308
17
156
135
Burundi
269
1
207
61
Mongolia
261
0
207
54
Lesotho
256
3
48
205
Martinique
255
15
98
142
Eritrea
232
0
107
125
Cayman Islands
203
1
200
2
Guadeloupe
190
14
157
19
Faroe Islands
188
0
188
0
Gibraltar
180
0
179
1
Cambodia
165
0
133
32
Bermuda
150
9
137
4
Brunei
141
3
138
0
Trinidad and Tobago
133
8
124
1
Bahamas
116
11
91
14
Monaco
109
4
97
8
Aruba
106
3
99
4
Barbados
103
7
90
6
Seychelles
100
0
27
73
Bhutan
84
0
78
6
Liechtenstein
84
1
81
2
Sint Maarten
78
15
63
0
Antigua and Barbuda
74
3
57
14
Turks and Caicos Islands
72
2
12
58
Gambia
64
3
34
27
French Polynesia
62
0
60
2
Macao
46
0
45
1
Saint Martin
43
3
37
3
Belize
39
2
21
16
Saint Vincent and the Grenadines
35
0
29
6
Fiji
26
0
18
8
Curaçao
26
1
24
1
Timor-Leste
24
0
24
0
Grenada
23
0
23
0
Saint Lucia
22
0
19
3
New Caledonia
22
0
21
1
Lao People's Democratic Republic
19
0
19
0
Dominica
18
0
18
0
Saint Kitts and Nevis
17
0
15
2
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Greenland
13
0
13
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Montserrat
12
1
10
1
Papua New Guinea
11
0
8
3
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
British Virgin Islands
8
1
7
0
Caribbean Netherlands
7
0
7
0
St. Barth
6
0
6
0
Anguilla
3
0
3
0
Saint Pierre Miquelon
2
0
1
1
Updated on 2020-07-15 11:40
RefleqtMedia pe rețelele de socializare