T9: „Traseiștii noștri sunt mai îndreptățiți decât ai lor”

0
210

Nu știm dacă este vorba despre manipulare, ipocrizie sau o deconectare completă de la realitate, însă retorica folosită de T9/USR Turda în ultima vreme este una care ar trebui să dea de gândit electoratului.

Prin intermediul ultimei lor postări pe rețelele de socializare, T9/USR a vorbit despre „traseismul politic”, condamnând actul de a trece de la un partid, la altul.

Despre traseismul politic.
Undeva în România, încă un primar PSD a trecut la PNL.
Se laudă că a făcut-o pentru binele comunității. În realitate, a mai bătut un cui în coșciugul democrației, le-a dat apă la moară celor care alimentează traseismul.

De 30 de ani facem aceleași compromisuri. Pentru un pumn de bani sau pentru o diplomă de excelență ne vindem viitorul.
Este complet greșit ca un primar să treacă de la un partid la altul pentru bani. Practic aruncă la gunoi voturile primite de la alegători și trece în tabăra adversă pentru a-și menține postul. Primarul ar trebui să fie primul care să se opună traseismului, din respect și solidaritate cu alți primari și alte comunități. Dacă susții acest fenomen, înseamnă ca ești de acord ca fondurile de dezvoltare să fie acordate preferențial.

Câteva întrebări pentru primarii traseiști:
Ați fi de acord ca ajutoarele sociale să fie acordate tot pe bază de apartenență politică?
Ar fi corect ca parcarea să fie mai ieftină pentru susținătorii partidului la putere?
De ce să mai acordăm asistență medicală celor care critică puterea?

Care e diferența dintre întrebările de mai sus și opțiunea de a se acorda fonduri de dezvoltare în mod preferențial localităților cu primari PSD?

Și o întrebare pentru anumiți jurnaliști:
De ce să nu îi denigrăm pe cei care se opun puterii?

Să știți că și persoanele din imagine au găsit cândva un motiv întemeiat să iasă pe marginea șoselei, au primit bani pentru proiectele pe care le aveau. Atâta doar că proiectele lor erau să-și cumpere niște haine mai bune sau să își plătească întreținerea. În rest, nu e mare diferență.”, au scris administratorii paginii T9.

Problema este că trei membri marcanți ai T9/USR Turda sunt tocmai traseiști politici, iar aici vorbim despre Andrei Suciu (Fost membru PNL), Emil Turdean (Fost membru PNL) și Ciprian Rigman (Fost membru PNL).

În momentul în care li s-a atras atenția despre fosta apartenență politică a celor 3 membri, simpatizanții T9/USR au postat o serie de comentarii hilare:

„1. Emil Turdean și Andrei Suciu când au părăsit Pnl, nu exista Usr. Usr a avut candidati pentru prima dată doar la parlamentare 2016. 2. Rigman a părăsit Pnl dandu-și demisia din Consiliul Local, luând ulterior după 6luni decizia de a se alătura unui proiect politic bazat pe niște principii pe care nu le-a găsit la Pnl. 3. Dacă vorbim de principii de ce cei care au părăsit Psd în favoarea Pnl nu si-au dat demisia ținând cont că au câștigat funcțiile susținuți de celălalt partid.” – a spus Ovidiu Alexandru Micu, membru USR.

„“Traseismul politic (în engleză party switching) este un fenomen politic care constă în schimbarea de către un politician a partidului politic care l-a propulsat într-o funcție. Din punct de vedere științific, nu a fost cercetat în amănunțime. Printre explicațiile găsite fenomenului este existența unui sistem de partide slab instituționalizat.[1]” sursa Wikipedia”, a spus Andrei Suciu – candidatul USR la funcția de primar și fost membru PNL.

Adevărul, dincolo de explicații hilare și citate de pe wikipedia, este că – la fel ca și cei pe care-i blamează – atât Andrei Suciu, cât și Emil Turdean și Ciprian Rigman, adică factorii de conducere a USR Turda AU PORNIT ÎN POLITICĂ PE DRUMUL LIBERALISMULUI … apoi, la un moment dat, s-au desolidarizat de acest drum și de ideologia liberală și au ales o soluție politică diferită de cea alături de care au intrat, prima dată, în politică.

În aceeași situație se află MAJORITATEA oamenilor politici din Turda și Câmpia Turzii, cu câteva excepții … foarte puține.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare