Cristian Matei: „Transportul urban public de persoane de la Turda va fi unul eminamente electric”

0
59

După cum știți și după cum au evidențiat cele mai cunoscute elemente de mass-media din România și nu numai, Municipiul Turda a devenit, începând cu 16 decembrie, primul oraș din România cu transport public de persoane în totalitate electric.

Ulterior, consiliul local a aprobat două proiecte de hotărâre prin care societatea Transport Urban Public începea demersurile în vederea contractării unui credit care să-i permită să-și suplimenteze flota de autobuze, prin achiziționarea de vehicule articulate, cu motor diesel.

Ei bine, atunci s-au dezlănțuit mai multe organisme de presă, care au acuzat că „visul frumos cu transportul public electric a durat doar două zile.”

Pe fondul acestor întâmplări, Cristian Matei – primarul Municipiului Turda – a decis să aducă unele lămuriri, în cadrul conferinței de presă organizată joi, 16 ianuarie 2020, la Primăria Turda.

„În ceea ce privește TRANSPORTUL PUBLIC DE PERSOANE din Municipiul Turda, acesta va rămâne unul eminamente electric. Am identificat posibilitatea să achiziționăm autobuze articulate cu motor electric și am identificat și sursa de finanțare pentru acest proiect. Da – se vor achiziționa și autobuze cu motoare diesel, însă acestea nu vor fi utilizate la transportul PUBLIC de persoane, ci la diverse convenții fie cu școlile fie cu angajatorii privați, contracte și convenții pe care societatea TUP SRL le va perfecta în decursul perioadei viitoare. Este vorba despre curse care nu au vreo legătură cu transportul public de persoane.”; a declarat Cristian Matei, care în cadrul aceleiași conferințe de presă, a antamat ideea dezvoltării unui Plan Regional de Mobilitate, în colaborare cu Municipiul Câmpia Turzii și cu celelalte unități administrativ teritoriale care fac parte din Comunitatea Urbană Arieș.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare