Hotărâre a Curții de Apel Cluj în cazul viceprimarului de la Luna – vezi ce a dispus instanța

0
244

Toamna care a trecut a fost una de rău augur pentru Mihail Mărginean, viceprimarul comunei Luna, după ce Judecătoria Turda a dispus condamnarea acestuia la 9 luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

După condamnare, Mărginean a declarat că procesul său a fost o făcătură și că va contesta decizia, lucru pe care l-a și făcut.

Ei bine, în urmă cu douî zile, Curtea de Apel Cluj a dat o nouă decizie în dosarul în care acesta a fost judecat.

Tip solutie: Pronunţă o nouă hotărâre
Solutia pe scurt: În baza art.421 pct.2 lit.a C.p.p. admite apelul declarat de inculpatul M. M. împotriva sent.pen.428/2019 a Judecătoriei Turda, pe care o desfiinţează cu privire la latura penală a cauzei. Pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite, în baza art.80 C.p. dispune renunţarea la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul M. M. pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de 322 alin.1 din Cod penal. Aplică inculpatului un avertisment. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art.82 C.p. Menţine restul dispoziţiilor hotărârii atacate. Respinge cererea persoanei vătămate P. A. D. de obligare a inculpatului la plata cheltuielilor judiciare către acesta. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 13.01.2020.”, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.

Practic, Mihail Mărginean a scăpat de condamnarea penală, alegându-se cu un avertisment. Totuși, documentele întocmite de Mihail Mărginean în campania din 2016 pe care le-a contestat Pop Alexandru Domițian VOR FI DESFIINȚATE!

Asta înseamnă că Mihail Mărginean a scăpat de condamnare, FĂRĂ SĂ FIE CONSIDERAT NEVINOVAT de către instanță.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare