La nivelul județului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier

0
104

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 16 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza temperaturilor apropiate de zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei. În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 15 decembrie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 53 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla.

Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 11 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 11 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 27 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de duminică, 15 decembrie a.c., s-a intervenit pe un drum judeţean, cu un utilaj. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 2 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 16 tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de duminică, 15 decembrie a.c., s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu un utilaj. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri judeţene, cu 7 utilaje.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

 

 

Biroul de presă

16 decembrie 2019

 

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error