Festivalul interjudețean de colinde „Raza Soarelui” – Ceanu Mare, 2019

0
135
Ieri a avut loc cea de a XVII –a ediţie a Festivalului – concurs Interjudeţean de colinde RAZA SOARELUI din Comuna Ceanu Mare. Organizatorii evenimentului au fost Şcoala Gimnazială Ceanu Mare, Primăria şi Consiliul Local Ceanu Mare şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, având ca parteneri Parohiile Ortodoxe din Ceanu Mare, Boian, Bolduţ şi Iacobeni.
 
Concursul s-a derulat pe trei secţiuni: Interpretare de colinde, Pictură pe sticlă cu participare directă şi Desene, colaje şi compuneri cu tematică de Crăciun cu participare indirectă.
 
La secţiunea Pictură pe sticlă pe locul I s-a clasat Vass Ana din localitatea Unguraş, pe locul al II-lea Tudor Olaru din satul Boian şi pe locul al III-lea Lavinia Rus din localitatea Sînpaul. 
 
La secţiunea colinde au fost acordate: două premii I – grupului „Colindătorii din Chiuieşti” de la Şc. Gimnazială Chiuieşti, jud Cluj şi grupului „Glanetaşul” de la Şc. Gimnazială Agrieş, jud. Bistriţa Năsăud; două premii II – grupului „Cetiniţa” de la Şc. Gimnazială Tiha Bârgăului, jud. Bistriţa Năsăud şi grupului „Muguraşii satului” de la Şc. Gimnazială din Boian, jud. Cluj; şi două premii III – grupului „Renaşterea” de la Şc. Gimnazială Ceanu Mare şi grupului „Datina” de la Şc. Gimnazială Creaca, jud. Sălaj. Două premii speciale pentru interculturalitate au fost acordate grupurilor „Balvanyos” de la Şc. Gimnazială Unguraş, jud. Cluj şi „Colindătorii” de la Şc, Gimnazială Sînpaul, jud. Cluj.
 
Premiul special pentru originalitatea costumelor a fost acordat grupului „Cetiniţa” de la Şc. Gimnazială Geaca, jud Cluj iar premiul special pentru originalitatea repertoriului a fost acordat grupului „Muguri de cătină” de la Şc. Gimnazială Cătina, jud. Cluj. Premiul special Radu Doctor a fost acordat grupului „Flori dalbe” de la Şc. Gimnazială din Cheţani. Grupul „Flori de iarnă” de la Grădiniţa Pinocchio din Câmpia Turzii a obţinut Premiul pentru debut. Finanţarea premiilor a fost asigurată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. 
 
Originalitatea costumelor şi a repertoriilor formaţiilor participante, precum şi interpretarea colindelor tradiţionale, au impresionat publicul, demonstrând încă o dată faptul că tradiţiile au fost la ele acasă la Ceanu Mare, la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului – concurs Interjudeţean de colinde „RAZA SOARELUI”. Felicitări organizatorilor, Primăriei şi Consiliului Local Ceanu Mare, felicitări grupurilor de colindători şi profesorilor care i-au pregătit!
 
sursa: Profesor Dan Istrate
RefleqtMedia pe rețelele de socializare