“Geniile” din USR Turda lovesc din nou – mint cu nerusinare despre Zilele Turzii

0
35

In aceasta dupa-amiaza, USR Turda a postat un comunicat in care il acuza primarul turdean, Cristian Matei, ca ar fi cheltuit 630.000 de lei pentru Zilele Municipiului Turda.

“638 000 de lei a cheltuit primarul PSD Cristian Matei pentru organizarea zilelor municipiului!

Lipsa de transparență a primarului pesedist Cristian Matei în cheltuirea banilor publici nu ne mai surprinde de mult! Niciodată nu a simțit nevoia să prezinte un raport detaliat privind sumele consumate din bugetul local pentru organizarea zilelor municipiului la finalul lunii august. Facem noi acest lucru pentru domnia sa, din respect față de cetățeanul din Turda: nu mai puțin de 638 168 lei sau 139 000 de euro, și asta în doar 3 zile! Unde s-au dus banii aceștia? În cea mai mare parte în contul firmelor de impresariat artistic, prin intermediul cărora au fost aduși soliștii vocali la Turda, sau în cel al firmelor care au furnizat servicii logistice sau de închiriere scene și aparatură de sonorizare. Una dintre aceste firme, SC Sprint Media Group SRL, este permanent abonată la banul public încă de la preluarea Primăriei de către Cristian Matei, fiind în diferite grade de apropiere de PSD. Probabil Bogdan Ursuleanu, consilierul personal al primarului, trimis de PSD de la București, via Dragnea, și cel care coordonează acest eveniment ar putea să ne ofere mai multe detalii…

Așadar, 638 000 de lei dispăruți din bugetul Turzii în doar 3 zile! Melodiile nu se mai aud, artificiile au tăcut și ele, artiștii și scenele au plecat, reflectoarele s-au stins, iar bugetul Turzii este mai sărac cu 638 000 de lei…

Ce s-ar fi putut face cu acești bani? Doar 3 propuneri: achiziționarea a două ambulanțe noi, asfaltarea a 2 km de drum sau extinderea pistei de biciclete de pe strada Constructorilor până la Parcul Central.”, au declarat USR-istii, mintind si manipuland in cel mai bolsevic mod cu putinta.

Ceea ce Rigman, Suciu & Co. uita sa spuna e ca 638.000 de lei reprezinta INTREGUL BUGET al ZMT 2019, din care o semnificativa parte este DIN SPONSORIZARI.

Din 2016 incoace, IN FIECARE AN s-au obtinut sponsorizari de minim 400.000 de lei.

Cu alte cuvinte, banii cheltuiti de la bugetul local sunt in jurul sumei de 100 – 150.000 de lei… restul provin de la SPONSORI! 

Pe de alta parte, de ce nu au prezentat bravii USERASI incasarile de la ZMT 2019, pentru spatiile comerciale, parcuri de distractie si asa mai departe? 

Pai simplu, le dadea cu virgula, insa ca sa va faceti o idee, luati in calcul ca, gradual, de la an la an, in ultimele 3 editii au CRESCUT atat sumele, cat si spatiile inchiriate la ZMT.

Pe de alta parte, in preziua ZMT 2019, adica in 15 august, peste 5100 de turisti au vizitat Salina Turda.

Evenimentele atrag turisti si plusvaloare, dar ce sa stie USR-istii populisti?

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error