Luna noiembrie – DECISIVĂ pentru Valer Sașa – începe recursul

0
72

După ce instanța turdeană l-a condamnat la patru ani cu executare, pentru participare improprie la abuzul în serviciu, Valer Sașa, primarul comunei Tritenii de Jos a declarat apel, iar Curtea de Apel Cluj a stabilit termenul de judecare a acestuia.

5 noiembrie 2019 este data la care Valer Sașa își joacă ultima carte în tentativa sa de a dezavua toate condamnările și bănuielile vis-a-vis de activitatea sa în fruntea comunei.

„Sunt nevinovat. În aproape 20 de ani de administrație nu am încercat decât să fac bine pentru comuna mea și pentru cetățeni!”; a declarat Valer Sașa pentru REFLEQTMEDIA.

Vă reamintim că în această primăvară, judecătoria Turda îl condamna pe Sașa la 4 ani de închisoare, cu executare.

„În temeiul dispoziţiilor art. 386 Cod procedură penală dispune schimbare încadrării juridice a faptelor din unsprezece infracţiuni de participaţie improprie la abuz în serviciu, fapte prevăzute de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, în participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul SV la pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 70 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a publicării, o singură data, în extras a acestei hotărâri de condamnare. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 4800 lei (4300 lei avansate în cursul urmăririi penale şi 500 lei în cursul judecăţii). În temeiul art. 272, art. 275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul apărătorului din oficiu se suportă din fondul special al Ministerului Justiţiei, după cum urmează: suma de 130 de lei pentru av. Cantor Claudiu. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 15 aprilie 2019.”, se arăta în decizia instanței.

Problemele cu legea nu s-au lăsat fără sechele pentru primarul tritean. În urmă cu două săptămâni acesta a fost la un pas de infarct, după ce un puseu de tensiune l-a trimis direct la camera de gardă a Spitalului „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error