BOMBĂ! Viceprimarul comunei Luna, Mihail Mărginean, condamnat la ÎNCHISOARE!

0
167

Toamnă grea pentru viceprimarul comunei Luna, Mihail Mărginean.

Acesta a fost condamnat, în primă instanță, la 9 luni de închisoare, sub acuzația de fals sub înscrisuri sub semnătură privată.

„În baza art.396 al.2 cod procedură penală condamnă pe inculpatul M M – , la pedeapsa de: – 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de 322 alin.1 din Cod penal. În baza art.91 cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În temeiul art.93 al.1 cod penal obligă inculpatul M M , ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţiile din comunitate. În baza art.93 al.3 cod penal pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Turda/ Primăriei mun.Câmpia Turzii în condiţiile Legii 253/2013. În temeiul art. 404, alin. 2 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 din Codul penal privind revocarea executării pedepsei sub supraveghere. Ia act că persoana vătămată P A D nu s-a constituit parte civilă. În baza art.404 al.4 lit.g cod procedură penală raportat la art.25 al.3 cod procedură penală dispune desfiinţarea înscrisurilor falsificate: “DECLARAŢIE DE ACCEPTARE A CANDIDATURII” (fila 72 d.u.p.), “DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE” (fila 73 d.u.p.), “DECLARAŢIE DE AVERE” (filele 92-97 d.i.) , “DECLARAŢIE DE INTERESE” (filele 98-99 d.i.). În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică din data de 07.10.2019.”, este decizia instanței turdene.

Contactat de RefleqtMedia, Mihail Mărginean a declarat că va formula recurs și că se consideră atât nevinovat, cât și nedreptățit.

„Nu mi-au audiat nici măcar martorul ocular. M-am simțit ca în fața plutonului de execuție, în acest proces.”, a spus Mărginean.

Ce s-a întâmplat, defapt?

Înainte de alegerile locale din anul 2016, PSD Luna a depus listele cu candidații pentru funcțiile de primar, respectiv consilieri locali.

Una dintre persoanele menționate pe lista de consilieri a contestat lista, spunând că nu și-a dat acceptul pentru includerea pe listă.

Persoana respectivă este Pop Alexandru Domițian, care nu s-a constituit parte civilă în dosarul de urmărire penală, dar care a declarat că nu a completat nici declarația de acceptare a candidaturii și nici cea pe proprie răspundere.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error