Darius Babaioana – vedetă Eurosport – micuțul pilot turdean participă la Cupa Mondială

0
26

În acest week-end, pe circuitul de la Lonatto, Italia, are loc ROK International Cup și cel mai în vogă tânăr pilot român, Darius Babaioana, este unul dintre favoriții la câștigarea concursului.

Astfel, celebrul post de televiziune, Eurosport, a realizat un articol despre Darius, pe care-l consideră la un nivel similar cu Leclerc sau Vestappen.

<Gradinita F1 /F2 / F3 > a sarit peste cursuri. Peste 430 de piloti de karting si-au dat intalnire la Lonato del Garda (10-11-12 octombrie), la 30 de minute de Brescia, pe cel mai tare circuit de Karting din lume. In patria automobilismului, un pusti din Turda de abia 11 ani, Darius Babaioana a decis ca anul acesta sa dea deoparte olimpiada de matematica pentru visul ce i s-a nazarit la 4 ani, drumul spre F1.

 

Pustiul are 11 ani isi stie meniul, orele de somn si timpul acordat lectiilor pentru clasa a V-a. Anul acesta, olimpiada de matematica nu mai e prioritara, asta si pentru ca de 7 ani, kartingul e totul pentru el. Cam la fel ca si pentru alti 130 de pusti la clasa Mini din toata lumea.

Campion national la karting FRK, clasa Mini, Darius e vanat de echipe din Italia, care il urmaresc pe pusti pentru un contract cu firma de uzina. Copilul nu e strain de Italia, patria kartingului, anul trecut fiind in trupa Revolution Motorsport.”, scrie Eurosport.com.

 

 

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error