ȘOCANT! Pastile cu cianură vândute pe site-urile de anunțuri online

0
34

Săptămâna trecută, RefleqtMedia vă prezenta cazul traficanților de organe din Cluj care și-au pus reclamă pe un site de anunțuri. Ei bine, ceea ce a descoperit presa din Cluj Napoca în această săptămână este mult mai șocant.

Pe site-ul piata-az.ro a apărut un articol privind vânzarea de PASTILE DE CIANURĂ, puritate 98%.

„Ziar de Cluj a remarcat un anunț extrem de periculos, prin care este scoasă la vânzare „cianură: pastile, pulbere și lichide (puritate 99%)”. 

„Producători fiabili și furnizori de cianură de potasiu, Vindem KCN (Cianură de potasiu) de 99,8%, cunoscută pentru eficiența ridicată. Avem acum nelimitat de cea mai bună calitate Cianura de potasiu disponibile în prezent la cel mai bun preț on-line. Ne bazăm toată puterea și expertiza pe acest produs unic, astfel încât acesta se va întâlni cu siguranță și va depăși așteptările celor mai mari cumpărători. Vă garantăm că, după cumpărarea de la noi, nu veți mai căuta niciodată în altă parte, deoarece produsul nostru este cel mai bun. Calitatea extremă, puritatea supremă și performanța! Oferim cianura de potasiu în pulbere, pastile și lichid. Cianura noastră de potasiu este cunoscută de către dealerii de bijuterii pentru că este extremă și excepțională de înaltă calitate, aurire chimice și proprietăți de lustruit. Activitățile de extracție a aurului, sinteza organică și clienții de galvanizare au determinat dependența de produsul nostru. contactați-ne pentru mai multe informații”, este anunțul care ne-a pus pe gânduri. ”, se arată pe site-ul Ziardecluj.ro.

Din cauza pericolului pe care-l reprezintă aceste pastile, Serviciul de Arme, Muniții, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Cluj a intrat pe fir, demarând o investigație.

„Aspectele aduse în atenție fac obiectul unor verificări efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului pentru Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Fapta expusă ar putea întruni elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de produse și substanțe toxice, faptă prevăzută de art.359 din Codul penal. Le recomandăm celor care întâlnesc anunțuri de acest gen să anunțe de îndată organele abilitate. De asemenea, le recomandăm să nu  dea curs sub nicio formă solicitărilor pretinsului vânzător pentru a nu deveni victime ale unor fapte de înșelăciune”, a fost mesajul transmis de IPJ. 

În aceste condiții, poate ar fi de bun augur ca site-urile de profil să modereze și să cenzureze astfel de anunțuri cu potențial periculos.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error