Ciprian Rigman se considera victima unui linsaj mediatic

0
26

Ca urmare a dezvaluirilor prezentate de presa, privitor la competitia sportiva organizata la finele lunii septembrie, la Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu”, in cadrul careia USR Turda a facut publicitate electorala, presedintele organizatiei, Ciprian Rigman, a postat pe net o pozitie oficiala, in care acuza presa de un linsaj mediatic.

“Constat cu tristețe, dar nu neapărat cu surprindere, că sunt astăzi victima unui linșaj mediatic menit să îmi afecteze imaginea profesională și personală, cu scopul de a lovi în organizația politică la care sunt afiliat. Voi prezenta faptele cronologic, pentru claritate:

1. În anul 2015 am devenit membru fondator al Asociației Olimpia Turda, din care mi-am dat demisia în urma alegerii mele în Consiliul Local Turda în iunie 2016. Acesta este motivul pentru care Asociația Olimpia apare în declarația mea de interese care viza anul 2016. După demisia mea nu am mai avut nicio relație cu Asociația Olimpia, după cum reiese din actele acesteia.

2. În data de sâmbătă, 29 septembrie 2019, nu am fost prezent la turneu și nici implicat în organizarea turneul de tenis care a avut loc în incinta liceului. Sunt acuzat că am făcut propagandă politică doar datorită faptului că sunt angajat al acestui liceu, fără nicio dovadă că am o legătură cu activitatea respectivă. În perioada desfășurării turneului de tenis, eu eram la Cluj-Napoca, la o reuniune politică organizată de USR Cluj.

3. Toate speculațiile au apărut, prin ”coincidență”, la peste o săptămână după încheierea turneului de tenis, odată cu alegerea mea în funcția de Președinte al USR Turda, care s-a petrecut sâmbătă, 5 octombrie 2019, acțiunea având un clar caracter speculativ menit să îmi afecteze imaginea profesională și personală. La data desfășurării turneului eram simplu membru al formațiunii locale, un drept constituțional de altfel.

Consider inacceptabil ca lupta politică să fie purtată cu speculații și extrapolări nefondate și care nu pot fi dovedite. Poziția mea critică față de politizarea sistemului de educație este binecunoscută și, din păcate, opiniile critice sunt utilizate împotriva mea. Declarațiile împotriva mea sunt făcute de persoane care ocupă funcții politice, iar întregul demers are un evident scop politic.”, a spus Rigman.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare