Ambulanța iese în stradă!

0
145

Ambulanța iese în stradă! Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România a hotărât organizarea celui mai mare „Miting de sensibilizare” la nivel național. Protestul va fi pe perioadă nedeterminată.

Pacienții nu vor fi afectați

Organizatorii spun că oamenii nu vor fi afectați de acest protest, chiar dacă vor participa angajații din fiecare serviciu de ambulanță. Organizarea mitingului de sensibilizare  se va desfășura pe o perioadă nedeterminată, începând din 1 octombrie, la: Palatul Parlamentului, intrarea din strada Izvor – vizând Camera Deputaților și Piața Victoriei – vizând Guvernul României. Scopul mitingului este de informare a oamenilor despre problemele care s-au acutizat în cadrul sistemului sanitar de urgență în prespital, respectiv serviciile de ambulanță.

Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România: „În situația în care acțiunea de sensibilizare nu va atrage atenția celor două instituții centrale cu rol decizional în soluționarea problemelor sesizate, se va continua acțiunea în fiecare zi de marți. În săptămânile care urmează pe toată durata lunii octombrie. Începând cu luna noiembrie vom declanșa acțiuni sindicale, luând în calcul și greva generală.”

 Ambulanța iese în stradă!

Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România: „Vom conveni asupra unui program național de organizare, dezvoltare și consolidare a Serviciilor Publice de Ambulanță desfășurat pe termen scurt, mediu și lung. În funcție de priorități, revizuirii și așezării salarizării la nivelul responsabilităților profesionale și recunoașterii condițiilor de muncă a personalului din Serviciile Publice de Ambulanță.”

Angajații de la Ambulanță spun că organizarea mitingului în  această perioadă nu are scop electoral.

Calendarul Mitingului:

Pe 1 octombrie, evenimentul va avea loc:

– de la ora 10.00 la ora 12.00 la Palatul Parlamentului – intrarea Parcul Izvor;

– de la ora 13.00 la ora 15.00 la Guvernul României – Piața Victoriei;

Dacă se va decide continuarea acțiunii, aceasta va avea loc astfel:

– în zilele de marți a săptămânii, respectiv 8, 15 și 22 octombrie, de la ora 10.00 la 12.00 la Palatul Parlamentului, intrarea Izvor.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare