Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj a reușit „performanța” de a ține „la secret” o epidemie izbucnită în rândul studenților de la USAMV Cluj.

„Cazul a fost atât de bine ascuns, încât nu s-a aflat nimic până când boala nu a fost eradicată, fiind 23 de persoane bolnave, majoritatea studenți de la USAMV.

Studenții nu au fost anunțați, informațiile despre posibila infecție au circulat ”pe surse”, între studenți, fără ca facultatea să fi venit cu o înștiințare oficială, prin care să îi anunțe despre pericolele la care se supun sau să le recomande seturile de analize corespunzătoare”, afirmă persoane familiare cu subiectul. Practicile sunt demne de perioada dinainte de 1989, când orice caz era ținut ”la secret”, pentru ca raportările să iasă cât mai bine.”, scrie Gazeta de Cluj.

Ceea ce este și mai grav este atitudinea directorului DSP Cluj, Mihai Moisescu Goia.

Acesta a declarat, pentru sursa citată că: „focarul a fost, nimeni nu-l contestă. Au fost dacă nu mă înșel 12 cazuri, și 23 confirmate la laborator, adică posibile, dar care nu s-au consumat. A fost vorba de un animal care avea boala și cineva care nu a respectat procedura de curățenie și dezinfecție. Ei acolo animale bolnave. Dacă au aplicat măsurile pe care le-am dispus, totul e rezolvat”.

Cine știe ce alte lucruri sunt ținute „la cheie” de DSP Cluj? 

 

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error