EXCLUSIV: Iata cine a rupt relatiile cu Bayramic

0
593

Dupa ce RefleqtMedia a dezvaluit ca la finele lunii august, primarul de la Campia Turzii, Dorin Lojigan, va face o vizita la Bayramic, invitat fiind de omologul sau turc, Mert Uygun, Petre Pop s-a decis sa ne dea o replica.

“Urmare articolului apărut în RefleqtMedia prin care Primarul Dorin Lojigan susține că datorită subsemnatului, începând cu 2013, relațiile dintre Câmpia Turzii și Bairamic-Turcia s-au răcit, și că datorită excursiei pe care o face în Turcia alături de inegalabilul consilier PNL, Calin Crihălmeanu, relațiile se reîncălzesc, ba chiar devin fierbinți, mă simt obligat să fac câteva specificații, nu din nevoia de justificare ci din dorința ca opinia publică să fie informată corect!


Eu personal m-am săturat de discursul monotematic si lipsit de substanță al actualului primar, care obsesiv și cu fixație găsește explicații la propriile-i eșecuri: Petre Pop și PSD.

Uită să spună că de peste șase ani este în conducerea orașului ca viceprimar și primar și până în prezent are realizări zero! De aceea trebuie să știți că relațiile cu Bairamic-Turcia au fost realizate in anul 2008 de către Nelu Mihășan, instructorul coregraf al Ansambului Mugurelul si că au trecut prin diferite etape, iar în 2012-2013, datorită noului primar ales si datorită unor rațiuni economice și politice, prietenii nostri de la Bairamic nu au mai vizitat localitatea noastră.


Mai interesant mi se pare și faptul că la sfârșit de mandat, adică aproape după patru ani, Lojigan a reușit să încălzească relațiile, o minciună care are ca scop justificarea plecării în Turcia…


Mister primar, știi foarte bine că la ora actuală relațiile cu Bairamic sunt întreținute de un funcționar din Primărie și că datorită acelei persoane mai comunică orașele înfrățite cu noi.

De asemenea, așa de bine ați gestionat relațiile cu orașele înfrățite încât și acum mai vin scrisori de mulțumire pe numele primarului Radu Ioan Hanga! Ca să nu mai vorbesc de expedițiile etilice făcute în Turcia împreună cu apropiații pe vremea când era încă viceprimar!


Hai să fim serioși, nu mai mințiți și vacanță plăcută în Turcia!”, a spus Pop.

Asadar, RefleqtMedia va prezinta, in exclusivitate, care au fost rationamentele care au stat la baza ruperii relatiilor cu Bayramic.

In 2013, proaspat instalat primar, Radu Hanga se afla in fata primului festival “Flori de pe Aries”.

Pentru delegatiile straine care au venit la Campia Turrzii, la acel festival a fost asigurata doar cazarea, nu si serviciile de masa, fapt care l-a infuriat pe primarul turc.

Ba mai mult, la masa oficiala, Radu Hanga nu a vorbit aproape deloc cu omologul sau turc, ignorandu-l.

Asadar, doua decizii luate de Hanga au racit relatiile cu Bayramic.

Cat priveste demersurile lui Lojigan, acestea au inceput din toamna anului trecut cand, la Bayramic, a fost ales noul primar.

In acel moment, Lojigan a trimis o scrisoare de felicitari catre Mert Ugyun, reiterandu-si intentia de a relua relatiile bilaterale.

Raspunsul partii turce a fost favorabil si delegatia turca urma sa fie prezenta la Zilele Campiei Turzii, iar motivul pentru care, in ultimul moment, au contramandat venirea lor este legat de protestele impotriva exploatarii minereurilor aurifere, prin intermediul cianurii, proteste care au avut loc in zona Bayramic.

Ca atare, domnule Pop, cand vreti sa mai dati “replici”, asigurati-va ca noi, jurnalistii, NU cunoastem adevarul… altminteri, picati in ridicol.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error