Este cea mai experimentata, cunoscuta si apreciata asistenta de pe ambulantele din Campia Turzii si, de 39 de ani si 13 zile, scoate efectiv oamenii din morti.

Vorbim despre Mariana Dumitru, o femeie cu suflet mare, cu un mare simt al umorului si cu o viata demna de un film de Hollywood.

Angajata pe ambulanta in 1 august 1980, Mariana si-a dedicat intreaga cariera luptei cu bolile, traumatismele si moartea, iar cine a avut norocul sa ii fie pacient, a scapat chiar si din cele mai grele primejdii, de la infarcturi miocardice, la accidente rutiere, tentative de suicid si asa mai departe.

“Chiar si cand ai experienta pe care o am, tot te emotioneaza cazurile speciale. Ma doare sufletul cand vad copii in primejdie si ma emotionez pana la lacrimi, uneori, cand vad dramele din ochii oamenilor… dar cu timpul te calesti.”, ne spunea “Mari” in urma cu ceva timp.

Este respectata de colegii de breasla si de pacienti, deopotriva, iar atunci cand suni la 112 si vine Mariana Dumitru, stii ca ti-a venit, cu adevarat, SALVAREA!

Dincolo de activitatea medicala, Mariana s-a implicat si in combaterea fenomenului “zombie”, care a facut vraiste cativa copii in decursul anului precedent.

Firea ei miloasa este greu de depistat atunci cand este la servici, insa reiese din dragostea pe care si-o manifesta fata de familie si fata de necuvantatoare.

Are acasa o pisica si un catelus si aduna de pe strada toti puiutii de pisica abandonati  carora ulterior le gaseste familii iubitoare.

Anul acesta, Mariana Dumitru se va pensiona si va lasa un gol in colectivul SAJ Campia Turzii, tocmai din acest motiv, RefleqtMedia a ales sa ii dedice acest reportaj.

Campia Turzii are valori, in toate domeniile. Oameni profesionisti, respectati si apreciati, iar noi vi-i vom prezenta pe cat mai multi dintre ei!

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error