Am analizat rapoartele de activitate ale consilierilor din Câmpia Turzii și mă doare burta de râs

0
302

Nu știu dacă parlamentarii care au conceput Legea 215/2001 privind administrația publică locală știau cât de amuzanți pot fi consilierii locali, în momentul în care-și scriu rapoartele de activitate, însă ceea ce știu este că, personal, m-am amuzat extrem de mult, citind rapoartele de activitate ale consilierilor din Câmpia Turzii.

În primul rând, din cei 19 consilieri în funcție, doar 7 aleși și-au depus raportul de activitate aferent anului trecut și ceea ce e și mai interesant este că dintre toți consilierii „puterii” doar doi și-au depus raportul de activitate, Georgiana Sima și Vasile Soporan.

Dar … să trecem la analiza punct per punct ale celor 7 rapoarte de activitate:

  1. Isac Tudorache Ionel – consilierul social democrat este, de departe, cel mai excentric consilier local în viață. Atât este de excentric domnul consilier încât și-a umplut raportul de activitate cu tabele și tabelașe în care-și arată coeficientul de prezențe în ședințele ordinare și extraordinare, dar și numărul de voturi „împotrivă” sau „abținere” la fiecare proiect de hotărâre în parte. Tot Isac este singurul consilier local care și-a inserat propria fotografie în raportul de activitate. Cât privește proiectele de hotărâre inițiate, acesta are un număr de 4 proiecte … într-un an. Același consilier menționează în raportul de activitate atât audiențele, cât și întâlnirile avute cu cetățenii, dar și problemele preluate de la cetățeni și expuse în plenul consiliului local. Totodată, Isac Tudorache Ionel este singurul consilier local care și-a prezentat și un motto în raportul de activitate.
  2. Uioreanu Monica – consilier social democrat, Monica Uiorean a prezentat un raport de activitate de o pagină și un pic, din care trei paragrafe au caracter de preambul … asta spune totul despre eficiența doamnei consilier.
  3. Octavian Ciobanu – ca să „tragă la cântar” Ciobanu și-a redactat raportul de activitate cu caractere mai mari, iar în raport a precizat cele 4 proiecte de hotărâre inițiate, a declarat că a fost prezent la Ziua Armatei, Ziua Națională etc … n-a spus nimic despre audiențe sau întâlniri cu cetățenii, pentru că … de ce să ne mai întâlnim și cu cei ce ne-au votat?
  4. Gheorghe Rece – liderul grupului PSD din consiliul local Câmpia Turzii a prezentat cel mai lung raport de activitate, în care a inserat atât toate proiectele de hotărâre inițiate, cât și diverse declarații politice personale și ale partidului. Totodată, Rece a profitat de oportunitatea oferită de depunerea raportului pentru a reitera încă odată cât de atacat a fost el  și colegii lui de „presa aia rea și a naibii” care i-a criticat pe PSD-iști când au trântit proiectul de atrbuire gratuită a clădirii în care funcționează Poliția.
  5. David Gabriel – un raport de activitate la fel de lung și redactat oarecum similar cu cel al Monicăi Uiorean – oare David copiază?
  6. Vasile Soporan – o pagină … atât are raportul consilierului local, iar în acea pagină vorbește despre un singur proiect de hotărâre inițiat, cel de înfrățire cu Republica Moldova, dar și despre … funcțiile deținute în diverse comisii de pe lângă Consiliul Local și în Consiliul de Administrație al Spitalului.
  7. Georgiana Sima – am lăsat the best for last. Ceea ce m-a impresionat la Georgiana Sima a fost nonșalanța cu care și-a trecut în raportul de activitate redactat ÎN CALITATE DE CONSILIER LOCAL, inclusiv proiectele de finanțare europeană CREATE, REDACTATE ȘI SUSȚINUTE DE EXECUTIVUL LOCAL. Practic, Georgiana Sima a „ciordit” și s-a lăutat cu proiectele gândite și redactate de angajații Primăriei, de la Relații Internaționale și Finanțări Europene, de la Investiții și de la alte birouri care au lucrat zi-lumină la proiecte și la depunerea lor pe My-SMIS. Totodată, Sima m-a impresionat prin următoarea frază: „Am susținut investițiile în învățământ, astfel că prin votul consilierilor locali a fost aprobat proiectul de hotărâre privind cuantumul lunar al burselor de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar din Câmpia Turzii în anul școlar 2019-2020”… păi domnișoara consilier local, în cazul acesta TOȚI CONSILIERII LOCALI SUSȚIN TOT pentru că, în mare măsură, TOȚI AU APROBAT ȘI INVESTIȚIILE DIN SĂNĂTATE ȘI CELE DIN EDUCAȚIE ȘI ÎN INFRASTRUCTURĂ … 

Și … am spus „the best for last” pentru că raportul Georgianei Sima, alături de cel al lui Vasile Soporan, sunt singurele rapoarte depuse în a doua jumătate a anului 2019.

În concluzie, domnilor consilieri locali, și cei care ați depus raport și cei care nu ați depus raport … înafară de ceartă, zeflemea, aroganțe și cuvinte tăioase pe care vi le aruncați în plen, un raport profesional de activitate n-ați fost în stare să depuneți niciunul.

Dar … timpul trece, leafa merge, iar la anul le veți mai cerși odată voturile cetățenilor, sub pretextul că „v-ați luptat pentru ei”.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error