Scandalul la MMM Autoparts reîncepe – angajații vorbesc despre „disponibilizări tacite”

0
1136

RefleqtMedia v-a ținut la curent în legătură cu scandalul care s-a propagat, în lunile trecute, la MMM Autoparts.

De la conflictul spontan care a avut loc înainte de Paști, la repercursiunile pe care le-au suportat angajații, noi vi le-am spus pe toate.

Iată că astăzi, acel scandal care părea stins a reînceput.

Un angajat al firmei a declarat pentru TurdaNews faptul că se întâmplă lucruri cu adevărat ciudate.

”La SC MMM Autoparts din Turda se fac disponibilizari tacite fara a implica autoritatea teritoriala de munca, fortand angajatii sa-si semneze demisiile, folosind expresia “ori semnezi ori nu semnezi tot te dam afara”. Cei ce semneaza ar beneficia de 3 salarii conpensatorii, iar cei ce refuza vor fi dati afara ulterior pe motiv disciplinar probabil, fara nimic. Primii 18 care au fost fortati sa plece prin demisie au fost cei ce aveau cate un referat facut din aprilie cand a avut loc un protest spontan privind reducerea primelor de productie si au fost alesi din multime ca tapi ispasitori, urmeaza apoi cei cu multe zile de concediu medical, apoi incepe vanatoarea de greseli, care greseste pleaca. Se aude ca vor disponibiliza astfel pana la 50 de persoane! O fi legal?”, a declarat angajatul, pentru TurdaNews.

Codul Muncii prevede ca, în cazul disponsibilizărilor masive, angajatorul trebuie să asigure salarii compensatorii.

Cât privește „forțarea angajaților să demisioneze”, această practică este una sortită eșecului, dacă angajații respectivi sunt curajoși și se opun. Nimeni, sub nicio formă, nu poate forța pe nimeni să demisioneze, decât cu amenințări sau cu alte presiuni care, în mod normal, ar contraveni aceluiași Cod al Muncii.

RefleqtMedia a încercat, în repetate rânduri, să ia legătura cu conducerea societății cu capital spaniol, însă nu am reușit să „dăm de ei”.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare