Am asistat, astăzi, la o demonstrație de tenis, modestie și eleganță, servită în cross întregii lumi de către copila frumoasă, micuță, timidă, dar puternică precum Sfinxul din Bucegi, Simona Halep.

Este o zi imensă pentru poporul român, o zi în care au dispărut, vremelnic, toate motivele de rușine, toate tristețile, toate exemplele negative, lăsând la vedere doar frumusețea și superbul exemplu pe care o tânără de 27 de ani poate să-l dea unui mapamond întreg.

M-a uimit cum, prin jocul și atitudinea ei, Simona a reușit efectiv să îmblânzească fiara, Serena William și, în calitate de profan al jocului alb, trăiesc un sentiment de mândrie, dar și de admirație și „reverență” față de tânăra noastră sportivă.

Astăzi este despre cum poți cuceri lumea fără să o subjugi și e despre cum se poate dezvolta o țară în jurul unor oameni de valoare, pentru că avem oameni de valoare, oameni la care ne putem uita și putem urma exemplul lor.

I-am ascultat atât pe Ion Țiriac, cât și pe Virginia Ruzici, la Eurosport și, pentru prima dată după extraordinar de multă vreme, mi-este drag să fiu român.

Țara noastră are potențial, poporul nostru este unul care poate, dar poate doar dacă reușim să scoatem în evidență exemple precum Simona Halep și nu … și nu.

Mulțumesc, Simona, că ești acel exemplu pentru zecile de copilași de toate vârstele de care avem nevoie pentru a răzbi vremurile care ne așteaptă!

Astăzi … ROMÂNIA ESTE MARE DATORITĂ UNEI COPILE DE 27 DE ANI!

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error