DNA a început urmărirea penală în cazul furtului de la ZOO Turda

0
412

La trei ani de la deschiderea dosarului de urmărire penală nr. 84/p/2016, Direcția Națională Anticorupție a identificat primii 3 suspecți în cazul furtului de la Zoo Turda, în care s-au făcut plăți ilegale, fără acoperire fizică, în valoare de peste 1,7 milioane de lei.

În conformitate cu datele prezentate de site-ul www.infoaries.ro, „Dumitru Iosif, fostul arhitect șef al Turzii, Daniela Adace, actualul director economic al Primăriei Turda și Mate Csaba, directorul parcului zoologic sunt urmăriți penal de către DNA în dosarul 84/P/2016. Cei trei au doar calitatea de suspecți și nu au fost trimiși în judecată.

Dumitru Iosif a avut calitatea de diriginte de șantier în cadrul proiectului, Daniela Adace a fost persoana împuternicită cu verificare cheltuielilor, iar Mate Csaba a avut rolul de responsabil de proiect.

Calitatea de urmărit penal sau de suspect nu înseamnă că cei trei au fost trimiși în judecată și nici nu înseamnă că se fac vinovați de săvârșirea unei infracțiuni.

Vinovăția unei persoane este decisă doar de instanța de judecată, în urma unui proces.

Urmărirea penală are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor. Abia ulterior, procurorii vor dispune trimiterea în judecată dacă e cazul iar o instanță se va pronunța cu privire la acuzațiile aduse.

În conformitate cu datele din dosar, aceste fapte au avut loc în anul 2012 când, în urma unor inventarieri efectuate de funcționarii publici din Primăria Turda au fost efectuate plăți către firmele constructoare, fără ca lucrările stipulate în inventare să fi fost realizate în fapt.

Dosarul este unul complex și complicat, deoarece se presupune că marea majoritate a documentelor pe care le deținea asocierea de firme Benzot Har și Romablet au dispărut într-o … inundație.

Pe de altă parte, nu este exclus ca urmărirea penală să fie extinsă și asupra altor persoane din Primăria Turda.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare