Prin intermediul unui comunicat de presă remis astăzi, președintele CJ Cluj, Alin Tișe își continuă războiul cu directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, David Ciceo.

„Consiliul Județean Cluj a stabilit construirea unei piste noi de 3.500 m, din care 2.190 – Etapa 1  s-a construit deja, cu o capacitate portantă stabilită în proiect de 114 PCN – capacitatea necesară pentru a ateriza avioane mari pentru zboruri transcontinentale. Pentru asta s-a și plătit suma uriașă de cca. 50 milioane de euro!

Însă pista construită și gestionată de Aeroport are (conform unei expertize) doar capacitatea portantă de 66 PCN!

Capacitatea portantă insuficientă a rezultat ca urmare a lucrărilor frauduloase făcute la aeroport și acoperite de aeroport.

Asta însemnă că și în situația prelungirii pistei la 3500 m, pe acest aeroport, nu va putea ateriza niciodată un avion transcontinental din lipsa capacității portante necesare.

Aeroportul Cluj a plătit din buzunarul clujenilor o pistă de 114 PCN și, de fapt, s-a construit o pistă de 66 PCN, fraudând-se astfel masiv bugetul public. 

Cu alte cuvinte, s-a plătit ceva de către aeroport și s-a construit altceva, în condițiile în care prețul pistei a fost mărit de către aeroport fără licitație, cu 10 milioane de euro prin acte adiționale (constatate ilegale ulterior de către ANRMAP). 

Este cea mai mare fraudă probabil din bugetul Clujului, iar persoanele responsabile vor trebui să răspundă.

Indiferent câte articole va plăti aeroportul pentru a-și lăuda activitatea și a ataca Consiliul Județean realitatea este una singură: 700.000 de clujeni au fost furați prin construirea unei piste care este altceva decât s-a plătit! 

Documentele care stau la baza acestui comunicat sunt depuse la instituțiile abilitate pentru efectuarea cercetărilor.”, se arată în comunicatul semnat de „conducerea executivă a CJ Cluj”.

Amuzant este faptul că, după ce a fost acuzat în stânga și în dreapta că are ceva personal cu Ciceo, Tișe a schimbat macazul, nemaiasumându-și comunicatele de presă remise, asta deși se știe de mult faptul că pentru Tișe, „capul lui Ciceo vrem” este un motto de viață!

Totuși, Tișe atacă fără scrupule și cu mare vehemență directorul unei Regii Autonome care aduce profituri IMENSE, conform cifrelor fiscale puse la dispoziție pentru anul 2018.

Astfel, conform site-ului termene.ro, principala noastră sursă de informații din domeniul fiscal, economic, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, RA, a înregistrat un profit de 13.909.400 de lei în 2018, iar în 2017 … când atacurile lui Alin Tișe și tentativa de destabilizare a conducerii aeroportului nu era atât de puternică, aceeași regie autonomă a înregistrat un profit de peste 27.000.000 lei.

Ca să vă faceți o idee, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat, în 2018, un profit infim, de doar 164.074 lei.

De fapt, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj Napoca este cel mai profitabil aeroport civil, înafară de Otopeni, din România, prin urmare aceste atacuri ale Consiliului Județean Cluj și ale lui Alin Tișe nu numai că sunt nejustificate, dar au calitate de sabotaj la adresa Aeroportului și a lui David Ciceo.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error