După ce, în cursul anului trecut, comuna Tritenii de Jos a acumulat datorii imense către Compania de Salubritate, fiind sistat serviciul de ridicare a deșeurilor, acum problemele au reapărut.

Nu din cauza plăților deficitare, cât mai degrabă din pricina unor decizii absolut stupide luate de primarul, Valer Sașa.

Astfel, după problema de anul trecut, Sașa a propus operatorului de salubritate ca gunoaiele din comună să fie ridicate doar de două ori pe lună, adică în prima și a treia săptămână a lunii.

Motivul invocat de primar a fost acela că autoutilitara de gunoi pleca mai mult goală din Triteni.

Ei bine, se pare că această decizie nu a făcut altceva decât să transforme comuna Tritenii de Jos într-un adevărat focar de infecție.

Gunoaiele stau pe străzi cu săptămânile, iar oamenilor nu le ajung doar pubelele, aceștia depozitând gunoaie și în saci, după cum se vede în fotografie.

Pe de altă parte, în ședințele de consiliu local, Sașa îi acuză pe cetățeni că nu plătesc taxa de salubritate.

Ba mai mult, în conformitate cu unele informații pe care le-am primit pe surse, se pare că politica de colectare a taxei de salubritate, la Tritenii de Jos, este una incredibilă.

În fiecare săptămână, când vine autoutilitara la Triteni, doi angajați ai Primăriei circulă prin sat, cu tabele actualizate, iar cetățenii care nu au plătită taxa de salubritate pentru anul în curs (plată în avans) rămân cu gunoaiele în drum.

În conformitate cu toate protocoalele privind serviciile de utilitate publică, plata pentru astfel de servicii se efectuează după prestarea serviciului, nicidecum în avans.

Contactat de RefleqtMedia, președintele PNL Tritenii de Jos, Emil Ștefan Rusu, s-a declarat total indignat de situația deșeurilor din comuna sa.

„Este imposibil și impardonabil să se ridice deșeurile odată la 2 săptămâni. Nicăieri, în lumea modernă, așa ceva nu se face. Operatorul de salubritate vine în fiecare săptămână, pentru că nu există vreun studiu oficial realizat vis-a-vis de cantitatea de deșeuri pe care o poate colecta. Vorbim aici despre un management deficitar la nivelul primăriei. Există pârghii pentru colectarea taxelor de la acei cetățeni care sunt rău-platnici, dar nu este permis, ca primar să supui o întreagă comună unui tratament demn de Evul Mediu doar pentru că nu ai capacitatea necesară de a implementa propriile strategii și politici vis-a-vis de colectarea taxelor și impozitelor locale. Este normal ca oamenii să aibă reticențe în a plăti taxele, atât timp cât au fost cauzate prejudicii din fondurile publice de către acest primar.”, declară principalul opozant al lui Valer Sașa.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error