avram-gal-mapn

După cum știți, începând de ieri, Avram Marius Gal este noul consilier al Ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Avram Gal va avea în atribuții consilierea ministrului pe probleme legate de Relații Publice și Comunicare, un capitol esențial în funcționalitatea oricărei entități publice.

Dar … care sunt principalele două probleme de PR ale MApN, în care s-ar putea implica Avram Gal?

Păi, în primul rând, pentru a câștiga respect, admirație, capital politic local și pentru a scoate MApN-ul din pasa proastă, Avram Gal ar trebui să devină mediatorul problemei exproprierilor de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Este de notorietate atât faptul că lunenii ce urmează a fi expropriați sunt foarte nemulțumiți de prețuri, dar și că Avram Gal are capacități de persuadare cum puțini oameni au.

Așadar, proaspătul consilier ministerial ar putea lua frâiele în mâini și ar putea organiza o consultare publică, în parteneriat cu Primăria Luna, pentru a liniști apele în comunitate.

Nu ar fi prima dată când Gal se implică în chestiuni guvernamentale. În 2011, când infamul PDL a încercat să desființeze Spitalul Municipal Câmpia Turzii, în echipa care a împiedicat acest lucru a fost implicat și Avram Gal.

O a doua problemă MAJORĂ care ar putea fi mediată de Avram Gal ar fi chestiunea pensionarilor militari.

În anul 2015, câteva mii de caporali angajați ai MApN au fost nevoiți să se pensioneze, după ce au împlinit vârsta de 45 de ani. Ulterior, aceștia nu au mai beneficiat de pensii militare. E o chestiune destul de grea pentru oamenii care, vreme de câțiva ani, au fost dispuși să-și jertfească viața, iar Gal ar putea fi un mediator în acest litigiu.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare