web analytics
Home DEZVĂLUIRI Simona Baciu acuză jurnaliștii că scriu la comandă, dar uită de unele...

Simona Baciu acuză jurnaliștii că scriu la comandă, dar uită de unele (ne)înțelegeri ale sale

- Publicitate -

După ce o parte a presei locale (aia cu mai multe cojones, bravo – Ionel) a dat publicității o parte dintre neregulile pe care Curtea de Conturi a județului Cluj le-a găsit la Salina Turda, fostul director al unității, Maria Simona Baciu, a ieșit cu o declarație pe rețelele de socializare, în care se scuză, acuză și amuză.

„Am constatat existenta in spatiul public a unor discutii aprinse “senzationale” sau articole redactate la comanda referitoare la activitatea mea de director general si la Raportul Curtii de Conturi. Nu intru in polemici pe aceasta tema, dar discutiile referitoare la cele retinute de Curtea de Conturi ar trebui sa fie unele obiective . 
Curtea de Conturi a retinut un numar de 4 prejudicii pe intreaga perioada controlata, a stabilit persoanele responsabile si prin decizia 4/2019 a dispus masuri de recuperare. 
1. Singurul prejudiciu retinut in perioada mandatului meu este cel referitor la decontarea ilegala a unor lucrari manopera piatra (prejudiciu de 4.562 lei) la Restaurant Potaissa, de catre Ada Duma – coordonator (persoana despre care se vehiculeaza ca va fi director al societatii) si persoana retinuta ca fiind responsabila de aceste prejudiciu de catre Curte.
2. Achizitionarea ilegala de catre fostul director Nemes Vasile in anul 2013 a unor servicii juridice (6.626 lei).
3. Plata indemnizatiei de membru CA pe seama lui Nemes Vasile in anul 2013 cat timp a avut functia director general (5.250 lei) .
4. Prejudiciu cauzat societatii in cuantum de 303.672 lei rezultat din nerespectarea dispozitiilor legale cu privire la contractul de mandat al directorului Nemes Vasile in anul 2013. Persoanele responsabile urmeaza sa fie stabilite de catre instanta de judecata.

Acestea sunt prejudiciile in peste 4 ani de mandat cu investitii si cresteri majore a activitatii societatii, adica prejudicii majore aduse Societatii de conducerile anterioare.”, a spus Simona Baciu pe facebook.

Foarte bine, foarte elocvent, dar incomplet și tendențios, am spune unii, după o analiză detaliată a raportului prezentat de primarul turdean, Cristian Octavian Matei, la ultima ordinară de consiliu local.

Astfel, o parte dintre abaterile constatate de inspectori, la care Simona Baciu a „uitat” să facă referire se leagă de două parteneriate păguboase, pe care Salina Turda le-a încheiat în perioada mandatului său.

Ne referim, în primul rând, la parteneriatul prin care un producător de mezeluri din Mihai Viteazu și-a amplasat o zonă de macerare lentă a produselor de carmangerie, dar pentru care nu s-au calculat penalități, la momentul la care comerciantul a întârziat plata chiriei, rezultând un prejudiciu neestimat către Salina Turda.

„Pentru nerespectarea termenului de plată, nu s-au calculat penalizări de întârziere.”, se arată în document.

Totodată, același producător și-a amplasat un aparat de vânzare a produselor, la intrarea în Salină, în zona achiziționării biletelor, iar pentru acel automat, conducerea Salinei nu a fixat un tarif de închiriere a spațiului sau o eventuală redevență.

Ba mai mult, conducerea Salinei nu a perceput contravaloarea utilităților pentru mai multe spații comerciale, închiriate de diverși agenți economici pe strada Salinelor, asta deși exista o clauză expresă în acest sens, în contractele de închiriere.

Astfel 5 comercianți care au încheiat contractele de închiriere în 2016 nu au fost facturați pentru utilitățile consumate.

Cât privește acuzțiile Simonei Baciu la adresa Adei Duma, în cazul plăților nelegale către Alb Construct, aceste acuzații nu se regăsesc în raportul emis de Curtea de Conturi, ci sunt enunțate doar de fostul director al Salinei Turda.

Ba mai mult, fostul director al Salinei a „uitat” să-și facă public salariul, documentele contabile, rapoartele de audit, pe site-ul societății.

Astfel, în raportul Curții de Conturi se arată că societatea condusă la momentul respectiv de Simona Baciu nu a respectat principiile transparenței în ceea ce privește informațiile de interes public.


Deci, pe site-ul societății nu au fost postate salariile directorului și ale membrilor Consiliului de Administrație, raportul anual cu privire la remunerațiile și alte avantaje acordate administratorilor și directorului, dar nici situațiile financiare anuale și semestriale.

De altfel, nici la capitolul „declarații de avere” nu stă prea bine acel site, deoarece singura declarație pe care am putut-o găsi a fost una aparținând Simonei Baciu, redactată și publicată în 2016.

De atunci … YOC – CUM ZICE TURCUL.

Bine, dacă vorbim despre informații de interes public, RefleqtMedia a avut o adevărată demonstrație din partea Salinei Turda, în „pasarea răspunsurilor” la solicitările formulate de noi.

Deci… dincolo de „articole redactate la comandă”, lucrurile nu au fost tocmai roz, iar administrarea Salinei Turda nu a fost tocmai „fără cusur”, pentru fostul director.

Dar… cine suntem noi să judecăm? 🙂

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

INCENDIU VIOLENT LA LUDUȘ! Două restaurante sunt ÎN PERICOL!

Un incendiu violent a izbucnit, în această seară, în orașul Luduș, în apropierea restaurantelor „Grădina cu maci”...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Imaginile VICTORIEI! 100 DE CETĂȚENI S-AU ADUNAT ÎN FAȚA PRIMĂRIEI CHEȚANI!

Revelionul a venit cu 3 luni mai devreme la Chețani, acolo unde susținătorii și partenerii lui Emil Florin Mocan, s-au adunat în...

Cu o oră înainte de închiderea urnelor, prezența în județul Cluj este tot sub media națională! (Vezi situația în zona Turda – Câmpia Turzii)

Este clar - clujenii nu s-au mobilizat la urne pentru a-și vota viitorul pentru următorii 4 ani. În timp ce media națională este...

INCENDIU VIOLENT LA LUDUȘ! Două restaurante sunt ÎN PERICOL!

Un incendiu violent a izbucnit, în această seară, în orașul Luduș, în apropierea restaurantelor „Grădina cu maci”...

Emil Ștefan Rusu: „Am votat pentru binele întregii comunități de la Tritenii de Jos!”

În această după-amiază, candidatul PNL la funcția de edil-șef al comunei Tritenii de Jos, Emil Ștefan RUSU, s-a prezentat la urne, în...

Mesajul domnului Mărginean Mihail, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Luna, la încheierea campaniei electorale

Dragii mei luneni, luncăneni si gligoreșteni, În patru ani de mandat ca viceprimar am avut onoarea să vă cunosc pe toți. Am încercat...
- Advertisement -