Acum două săptămâni apărea știrea potrivit căreia un procesator de carne din Târnăveni ar fi descoperit carne de mici infestată cu salmonella.

Ei bine, acum, același procesator a găsit Salmonella provenită de la același furnizor.

Din fericire, carnea cu salmonella nu a mai ajuns la raft, ea fiind distrusă de procesatorul din Târnăveni, care a și reziliat contractul cu furnizorul vinovat de infestare.

„După problemele depistate la carnea de mici, ei sunt obligați să trimită probe pentru salmonella timp de 30 de zile. Toate au fost negative până la lotul de vineri în legătură cu care aveam și noi bănuieli, fiind vorba de carne porc lucru folosită și pentru pasta de mici, iar analizele efectuate pe eșantioanele de carne de vită și ovină de la producători din România folosite la obținerea pastei de mici au avut rezultate negative. Acum analizele au confirmat infestarea cu salmonella în cazul acestui lot de carne de porc lucru, în total fiind vorba de 1.000 – 1.050 de kilograme. În cursul acestei săptămâni întreaga cantitate a fost distrusă și s-a făcut din nou dezinfectarea spațiului de lucru”, a spus directorul executiv al DSVSA Mureș

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error