Ionela Danciu nu este un ales local tipic, defapt această femeie este apoteoza atipicului.

Aleasă în mod INDEPENDENT, direct de populație, spre deosebire de toți colegii ei, Ionela Danciu este femeia care s-a luptat și se luptă cu prostia și mojicia care sălășluiește în statul român.

Văzând că la Aiud se merge pe sistem „don’t ask, don’t tell”, în care mass-media plătită din banii primăriei nu transmite ședințele de consiliu live, nici măcar înregistrate, Ionela Danciu a decis să ia taurul de coarne și să-și spună păsurile, ba și mai mult, să înregistreze, cu propriile mijloace, ședințele de consiliu.

Ca urmare a acestei „obrăznicii”, consilierul local independent a devenit un fel de țintă predilectă a executivului aiudean.

„Cu durerea incheieturilor mainilor tin neaparat sa va impartasesc experienta traita in sedinta de Consiliul Local Aiud de vineri, 15.03.2019, sedinta pe care foarte multi ati si vazut-o transmisa live pe pagina mea de socializare Facebook la initiativa domnului Trifu Mircea.

Eram presedinta de sedinta si pe ordinea de zi erau inscrise 4 proiecte. Cel de-al patrulea proiect ma viza direct. Toti consilierii majoritari (PDL) PNL (8 consilieri) si UDMR (3 consilieri), au semnat un proiect de hotarare „privind sesizarea comisiei de specialitate nr I- Juridica buget finante din cadrul Consiliului Local Aiud, in vederea cercetarii conduitei consilierului local independent, Danciu Ionela Mariana, in cadrul sedintelor de Consiliul Local Aiud din 31.01.2019 si 28.02.2019”.

Faptul ca secretarul UAT Aiud nu si-a respectat atributiile sa anunte oficial si vehement ca eu pot ramane presedintele sedintei si la proiectul in care eram direct vizata, cu obligativitatea mea de nu avea dreptul de a vota proiectul in cauza, e o alta discutie. Fapt care s-a intamplat si datorita lipsei mele de experienta ca si presedinte de sedinta, fiind prima data, neavand unde sa citesc, pentru ca in nicio lege nu scrie a se citi asa ceva, in vederea prevenirii smecheriilor patite la initiativa viceprimarului UDMR si a conslierilor PNL, chichite obediente de intimidare invate la scolile paridelor, astfel, culmea, pentru proiectul 4 s-a ales alt presedinte de sedinta, fiind proiectul care ma viza direct, presedintele devenind viceprimarului de la ONG-ul UDMR, care este si semnatar de proiect nr 4 dar si presedinte de comisie de buget I, de unde se dorea sanctionarea mea. Intr-un cuvant viceprimarul devenise „calaul” meu legal, ca nici in carti nu gasesti asa ceva de citit!

In „obraznicia” mea, care nu se supune regulilor de partid, ca doar de aceea sunt consilier local independent, mi-am permis sa transmit live, pe facebook, in data de 31.01.2019 proiectul initiat de primarul (PDL) PNL Aiud prin care se dorea majorarea venitului avocatului extern (la care nu-I vad necesitatea) si a doua oara, in 28.02.2019 am mai transmis, tot pe facebook, o inregistrare audio tot dintr-o sedinta de consiliu, in care ii solicitam doamnei director de la S.C. APA CTTA Aiud , explicatii, despre abuzurile de a ameninta locuitorii Aiudului ca li se taie apa daca nu ii pun in practica un manifest, pe care doamna director si-l asuma printr-o copie xerox, dar despre care manifest suspectam ca fiind un abuz. Si acum il consider la fel!

Datorita celor doua transmisii, strict cu privire la informarea cetatenilor, de modul cum li se cheltuie banii, se doreste cercetarea in vederea suspendarii, fapt aflat pe ordinea de zi a sedintei de ieri, 15.03.2019. 
A inceput circul in momentul in care viceprimarul-presedinte de unic proiect, i-a cerut cetateanului prezent in sala la sedinta publica, care e si consilier local independent in municipiul Alba Iulia, Mircea Trifu, ca in aceasta sedinta publica, sa opreasca transmisia live pe facebook. Persoana a refuzat si evident viceprimarul-presedinte a intrerupt sedinta, la fel ca in data de 31.01.2019. In timpul intreruperii sedintei, consilierul independent care filma, Mircea Trifu, a fost direct amenintat de consilierul local din ONG-ul UDMR, Szekely Eugen. Viceprimarul-presedinte a chemat din nou Politia Locala. Erau mai precis doi politisti locali. Unu dintre ei a mentionat: „ne-a chemat presedintele de comisie” (referire facand la viceprimarul Lorincz Helga de la ONG-ul UDMR) si l-au scos fortat pe cetateanul care era in transmisie live pe facebook din sala. Celalalt politist mi-a sucit mainile si cu forta barbateasca, cu chipiul in cap si uniforma pe el, fara sa invoce vreun articol dar care si-a permis sa spuna „va zic articolul mai tariziu”, care i-ar permite evacuarea din sala a unui consilier local, m-a scos din sala de sedinta, pe holul institutiei publice, Primaria Municipiului Aiud, desi eu NU filmam, NU transmiteam live! Eram in sala de sedinta in calitate de consilier local independent, care dorea sa vada votul la proiectul „sesizarii comisiei de cercetare”. Sa vad ce mi se intampla. De ce m-a agresat fizic si psihic? De ce nu s-a legitimat? De ce nu a evidentiat motivul legal pentru care m-a invinetit toata sucindu-mi mainile si luandu-ma din sala de sedinta cu forta? Cine i-a incitat la asemenea ordine ? Ordinele cui si in ce temei legal au atributii a le pune in practica? Acestea sunt intrebari pe care le vor lamuri autoritatile competente!

Denunț public cârdășia PNL-UDMR din Consiliul Local Aiud prin care se încearcă reducerea la tăcere a unui consilier local independent care nu încearcă altceva decât să se achite de datoria publică față de cetățenii care m-au votat pe care să-i reprezint în Consiliul Local. Coaliția PNL-UDMR din Consiliul Local Aiud funcționează ca o adevărată grupare mafiotă care încearcă prin abuzuri să mă facă să tac.

Mi-am dorit transparență pentru cetățenii Aiudului și m-am ales cu lezini provocate de polițiștii locali care nu sunt în slujba cetățenilor ci în slujba celor care conduc efemer Primăria Aiud din judetul Alba.

Voi continua să mă lupt pentru adevăr în ciuda abuzurilor comise de coaliția PNL-UDMR din Consiliul Local Aiud.”, a spus Ionela Danciu pe rețelele de socializare.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error