Se vede treaba că finanțatorul PRU, Sebastian Ghiță, candidează la europarlamentare.

Atât de dornic este Ghiță să atragă voturi (deși partidul său este sub 2%) încât s-a apucat să spună lucruri trăznite.

Ghiță a propus ca Statul Român să finanțeze cu 100 de milioane de euro Biserica Ortodoxă, pentru ca preoții să predea cursuri de limba română pentru copiii românilor din diaspora.

„Multi vorbesc despre romanii plecati in strainatate si mor de grija acestora din vorbe. Vreau sa fac o propunere care sa fie clara si practica.

Plata a 100 milioane de euro pe an din partea Statului Roman catre Biserica Ortodoxa Romana pentru a organiza scoli cu program scurt ( 2h ) pentru predarea Limbii Romane si a Istoriei Romanilor. Un curs de dezvoltare personala in limba romana cred ca ar fi bine primit in orice comunitate romaneasca din strainatate.

In felul acesta copiii romani care se nasc in strainatate pot sa ramana copii romani, Biserica isi va creste prezenta in viata familiilor romanesti iar Romania va face in sfarsit ceva pentru cetatenii sai care traiesc in afara tarii.”, a declarat Sebastian Ghiță.

Probabil că liderul PRU nu are habar de nivelul de anaflabetism de care suferă unii preoți și călugări din Biserica Ortodoxă Română și nu are habar nici de faptul că BOR NU SE BUCURĂ DE PREA MULTĂ CREDIBILITATE ÎN RÂNDUL ROMÂNILOR.

Dar … noi să fim sănătoși, că ideile proaste vin singure.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error