Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, a declarat, cu ocazia unei vizite pe Autostrada Transilvania, că, până la sfârșitul acestui an, se va putea circula pe întreaga porțiune, cuprinsă între Ungheni și Câmpia Turzii.

Asta înseamnă că, odată cu joncțiunea dintre tronsonul Câmpia Turzii – Ungheni și cel dintre Câmpia Turzii și Nădășelu, vom avea aproximativ 100 de kilometri de autostradă funcționali în nord-vestul Transilvaniei.

Din discuțiile pe care le-am avut cu construcțiile, din analiza situației de lucrări, considerăm că la sfârșitul anului pot fi date în circulație. Atenție, nu recepție, ci în trafic. Termenele contractuale sunt pentru 2019. Ei chiar, dacă au oarecare întârzieri, mă refer la ultimul lot, din motive obiective pentru compania respective, discutăm de o companie care se află în insolvență, noi am sprijinit din toate punctele de vedere, în special financiar, nu am mai așteptat plăți făcute la număr mare de zile, peste 60 de zile, am plătit aproape instant, am deblocat toate problemele administrative. Credem că vor finaliza kilometri de autostradă, cam 33 de kilometri sunt împreună cele două loturi și considerăm că pot fi date în trafic.”

a declarat Neaga, citat de RadioMureș.

Două din cele patru tronsoane ale autostrăzii Ungheni – Câmpia Turzii, situate între Ungheni şi Iernut, cu o lungime totală de circa 14 kilometri, au fost date în folosinţă în luna decembrie.

Din păcate, până la acest moment, tronsonul dintre Câmpia Turzii și Chețani a marșat cel mai puțin, în mare parte din cauza exproprierilor defectuoase.

sursa info: RadioMureș.ro (Raluca Creț)

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error