„Putem să vă dăm doar trei pastile, până când … nu știm!”, a fost replica primită de o sursă RefleqtMedia în urmă cu două zile, în momentul în care a cerut trei pastile de No-Spa la una dintre farmaciile din Câmpia Turzii.

Situația este similară la Luduș, unde farmaciile din oraș încă eliberează medicamente la bucată, indiferent dacă este vorba despre medicamente cu sau fără prescripție.

La Turda, de asemenea, se eliberează medicamente la bucată, semn că deja celebra directivă europeană nu se aplică în zona noastră.

Pe noi nu ne întreabă nimeni dacă și putem să aplicăm această directivă?….sunt probleme mult mai grave în sistem cum ar fi dispariția unor medicamente vitale pentru viața pacienților, întotdeauna preferăm să ne ocupăm de chestiunile mărunte nu problemele de fond! ” spune nemulțumită o farmacistă, citată de TurdaNews.net

Pe de altă parte, Dan Zaharescu, președintele Organizației de Serializare a Medicamentelor, afirmă că prevederile directivei nu trebuiesc aplicate acum.

Aceasta este o interpretare eronată apărută în spaţiul public, care a generat temeri în rândul pacienţilor cronici” , a spus Zaharescu.

Așteptăm, în acest sens, un comunicat oficial al OSM.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error