TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 15 min
  •  Timp de gatire: 20 min
  •  Gata in: 35 min

INGREDIENTE

  •  400 grame piept de pui
  •  3 ardei graşi
  •  1 ceapă
  •  2 limete
  •  2 lipii mexicane de porumb (tortilla)
  •  40 ml smântână
  •  80 g guacamole
  •  oregano, scorțișoară, chilli, sare și piper

MOD DE PREPARARE

Fajitas de pui – rețetă mexicană ușor de reprodus și la noi, dacă respecți pașii simpli de aici. Super gustoasă, super sățioasă și ieftină! De făcut curând!

Savurată sau blamată, shaorma este fără îndoială o plăcere vinovată a celor care preferă să mănânce gustos. Foarte asemănător cu shaorma orientală, fajita este varianta mexicană a aperitivului turcesc, poate mai condimentată şi mai gustoasă. Iată cum o prepari acasă.

Mai întâi pregăteşte puiul, care trebuie tăiat fâşii, nici prea groase, nici foarte subţiri. Pentru a extrage sucul din limete, presează-le înainte. Sucul obţinut se amestecă împreună cu condimentele (oregano, puțină scorţişoară, piper, sare şi piper), după care adugă puiul fâşii şi lasă-l la rece jumătate de oră.

Pregăteşte legumele – taie ardeii şi ceapa – iar în paralel prăjeşte cu puţin ulei încins carnea de pui marinată (nu e nevoie de mai mult de 5 minute). Apoi, adaugă în tigaie ceapa şi ardeiul gras.

Pune compoziţia în cele două lipii şi adaugă guacamole şi smântână.

sursa: https://retete.unica.ro/recipes/fajitas-de-pui/ 

RefleqtMedia pe rețelele de socializare