TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 15 min
  •  Timp de gatire: 20 min
  •  Gata in: 35 min

INGREDIENTE

  •  400 grame piept de pui
  •  3 ardei graşi
  •  1 ceapă
  •  2 limete
  •  2 lipii mexicane de porumb (tortilla)
  •  40 ml smântână
  •  80 g guacamole
  •  oregano, scorțișoară, chilli, sare și piper

MOD DE PREPARARE

Fajitas de pui – rețetă mexicană ușor de reprodus și la noi, dacă respecți pașii simpli de aici. Super gustoasă, super sățioasă și ieftină! De făcut curând!

Taverna

Savurată sau blamată, shaorma este fără îndoială o plăcere vinovată a celor care preferă să mănânce gustos. Foarte asemănător cu shaorma orientală, fajita este varianta mexicană a aperitivului turcesc, poate mai condimentată şi mai gustoasă. Iată cum o prepari acasă.

Mai întâi pregăteşte puiul, care trebuie tăiat fâşii, nici prea groase, nici foarte subţiri. Pentru a extrage sucul din limete, presează-le înainte. Sucul obţinut se amestecă împreună cu condimentele (oregano, puțină scorţişoară, piper, sare şi piper), după care adugă puiul fâşii şi lasă-l la rece jumătate de oră.

Pregăteşte legumele – taie ardeii şi ceapa – iar în paralel prăjeşte cu puţin ulei încins carnea de pui marinată (nu e nevoie de mai mult de 5 minute). Apoi, adaugă în tigaie ceapa şi ardeiul gras.

Pune compoziţia în cele două lipii şi adaugă guacamole şi smântână.

sursa: https://retete.unica.ro/recipes/fajitas-de-pui/ 

RefleqtMedia pe rețelele de socializare