Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității un buletin nivometeorologic pentru perioada imediat următoare.

Au fost analizate straturile de zăpadă de pe masivii Munților Carpați, iar în zona Munților Apuseni (județele Cluj, Alba), riscul de avalanșă este însemnat.

Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în masivul Parâng – Șureanu: risc însemnat La altitudini mai mari de 1800 m, partea superioară a stratului este instabilă, fiind formată din zăpadă pulver, ușoară și cu slabă coeziune între cristale, și din plăci de vânt. Stratul este ușor compactat și mai stabil doar în partea sa inferioară. În zonele adăpostite s-au acumulat cantităţi mai mari de zăpadă. Pe pantele înclinate se pot declanșa avalanșe de dimensiuni medii chiar și la supraîncărcări slabe, ce pot disloca cu ușurință primii 20-30 cm. La altitudini mai mici de 1800 m, stratul este ușor consolidat, însă partea superioară a stratului se menține încă instabilă. Un risc crescut îl reprezintă depozitele de zăpadă de pe văi și din alte zone adăpostite. Chiar și la supraîncări slabe se pot declanșa avalanșe prin alunecarea stratului instabil peste plăci de vânt mai vechi sau cruste de gheață.

Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în Munții Vlădeasa – Muntele Mare: risc însemnat Stratul de zăpadă este mediu stabilizat și este format în partea superioară din zăpadă cu rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale și din plăci de vânt, iar în profunzime se regăsesc și cruste de gheață și plăci de vânt mai vechi. Chiar și la supraîncărcări mici se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau medii prin alunecarea stratului instabil de la suprafață peste straturile mai dure din interior.