Într-o perioadă în care „terminatorii” de la Poliția Locală Câmpia Turzii amendează tot ce mișcă, dar în special pe șoferii care parchează aiurea, există o zonă crepusculară în oraș, unde se poate opri, staționa, parca, după pofta inimii.

Vorbim, desigur, despre zona din fața Liceului Teoretic „Pavel Dan”, unde există o școală de șoferi, însă în mod paradoxal, nu se respectă o conduită minimă de bun simț față de alți participanți la trafic sau față de pietoni.

În primul rând, în zona respectivă n-ar trebui să fie permisă staționarea autovehiculelor care sunt oprite parțial pe carosabil, deoarece se încalcă prevederile legii, care interzic oprirea sau staționarea la mai puțin de 25 de metri față de trecerea de pieton.

În al doilea rând, având în vedere că trotuarul, în zona respectivă, este destul de lat, staționarea autovehiculelor ar trebui să fie făcută cât mai aproape de partea carosabilă, pentru a permite accesul pietonilor.

După cum se vede în fotografia din articol, oamenii trebuie să facă slalom printre mașini pentru a se deplasa pe trotuar, dar cum rămâne cu acei oameni care ar avea nevoie de un scaun cu rotile pentru deplasare, pe acei oameni îi obligăm să fie transportați pe carosabil?

Fără doar și poate, acea zonă are nevoie de o regândire, poate cu eliminarea zonelor verzi inutile din fața școlii de șoferi, cu lărgirea trotuarului și cu crearea unor spații de parcare în spic.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error