Se pare că la nivelul mai multor localități din județul Alba începe să se propage o adevărată criză a deșeurilor, în contextul în care operatorul de salubritate din zonă – Polaris – refuză să mai ridice gunoiul menajer atât în Teiuș, cât și în alte 10 localități din județ.

„Polaris ne-a notificat în luna decembrie că renunță la prestările de servicii către mai multe unități administrativ teritoriale din județul Alba. Ne-au spus că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, contractul pe care l-am avut se sistează. Noi am avut un contract cu firma Polaris, în situații de urgență, dat fiind faptul că fosta firmă care presta în orașul Teiuș, cu mai bine de un an și jumătate în urmă, societatea Salprest s-a retras. Atunci, în regim de urgență, am fost obligați să încheiem servicii cu un operator, care a fost această societate Polaris, care și ea s-a retras începând cu 1 ianuarie 2019”, a declarat primarul Mirel Vasile Hălălai.

Astfel, județul Alba se alătură vecinilor din județul Cluj unde, de asemenea, există o criză a deșeurilor menajere și toate aceste probleme se leagă de incompetența administrațiilor județene în a gestiona Centrele de Management Integrat al Deșeurilor.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error