Primariile din Turda si Luna, pagubite din cauza Curtii de Conturi

0
352

In anul 2015, actualul primar al Turzii, Cristian Matei, afirma ca, de multe ori, Curtea de Conturi actioneaza pe sistemul “stat in stat”.

Anii au trecut si o serie de decizii luate recent au confirmat afirmatiile edilului turdean.

Asa se face ca, din cauza unor prostii dictate de Curtea de Conturi Cluj, Primaria Luna si Primaria Turda au fost vaduvite de sume frumusele de bani.

Practic, in aceeasi perioada, entitatea financiara de la Cluj a dat decizii de recuperare a unor plati considerate ilegale de catre cele doua primarii.

In primul rand, la Turda, Curtea de Conturi a stabilit ca, in mandatul lui Tudor Stefanie, s-au realizat plati ilegale catre Romabelt, in celebrul dosar al lucrarilor xe la Parcul Zoo.

Ca urmare a deciziei, Primaria Turda a fost obligata sa dea firma Romabelt in judecata pentru a recupera platile considerate ilegale.

Cum era de asteptat, instanta NU a dat dreptate Curtii de Conturi, astfel ca Primaria Turda a fost obligata sa plateasca si cheltuieli de judecata.

Pe de alta parte, la Luna, aceeasi Curte de Conturi a stabilit ca toate contractele de publicitate incheiate de primarie in 2015 ar fi ilegale si s-a dat dispozitie ca Primaria sa recupereze banii de la fostii prestatori de servicii publicitare (8 contracte).

Ei bine, s-au nascut 8 procese si 8 apeluri, toate pierdute de primarie si toate soldate cu obligarea primariei la plata cheltuielilor de judecata.

Valoarea totala a cheltuielilor de judecata este de aproximativ 7000 de lei.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare