A fost un an dificil pentru Domeniul Public Turda, care pare să treacă, totuși, cu bine, grație eforturilor comune ale primarului – Cristian Matei și ale directorului general – Gheorghe Balahura.

După un an de interimat al directorilor tehnic, respectiv economic, și după un debut de mandat pentru Balahura, presărat cu tarife vechi, ineficiente din punct de vedere economic, dar și cu lipsa unei linii de credit care să asigure continuitatea economică între două încasări, situația de la Domeniul Public Turda este la marginea prăpastiei, dar pe trend pozitiv.

RefleqtMedia a încercat să afle care este motivul pentru care, din punct de vedere economic, există greutăți în onorarea unor plăți către furnizori și ne-am adresat oamenilor care coordonează destinele societății.

Am aflat că, vreme de 5 luni, s-a muncit pe tarife vechi, ineficiente, care nu acopereau așa cum se cuvine costurile de achiziție al asfaltului, de exemplu.

Din acest motiv, societatea a „scârțâit” și doar multitudinea de lucrări primite de la Primărie au făcut ca impactul economic să nu fie negativ.

Acum, spre final de an, s-a reușit modificarea tarifelor de lucrări pentru Domeniul Public Turda, însă există posibilitatea ca acestea să necesite o nouă ajustare înainte de debutul sezonului de asfaltări din 2019, întrucât variația prețurilor de achiziție a materiei prime este mare, iar piața continuă să fie instabilă.

În cel mai scurt timp posibil, RefleqtMedia.ro va lua un interviu „cu cărțile pe față” directorului general al DPT – Gheorghe Balahura.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error