Drepturile asiguraților din județul Cluj – o prioritate pentru Cristina Burciu

0
394

Prin intermediul unei întrebări adresate ministrului Sănătății, Corina Pintea, deputatul PSD Cluj – Cristina Burciu s-a interesat cu privire la drepturile asiguraților din județul Cluj.

„Conform contractului cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate asiguratul are dreptul de a-și alege furnizorul de servicii medicale. În realitate, în spitale, pacienții care solicită internarea sunt, de cele mai multe ori, îndrumați spre alți medici, invocându-se criteriul repartiției numărului de paturi pe medic și nu principiul în baza căruia pacientul are dreptul de a-și alege medicul.

Mai multe persoane au reclamat că un astfel de mod de practică al actului medical nu respectă dreptul la liberă alegere al pacientului, și nici principiul eficientizării actului medical.

În aceste condiții, vă rog doamnă Ministru să prezentați opinia Ministerului sănătății referitoare la situația prezentată, precum și ce demersuri veți întreprinde pentru rezolvarea problemei”, este textul remis de Cristina Burciu către Ministerul Sănătății.

Problemele din sistemul de sănătate sunt multe și stufoase, iar faptul că tot mai mulți parlamentari aleg să se adreseze Ministerului Sănătății pentru rezolvarea acestor probleme nu face decât să contribuie la eficientizarea sistemului.

Cristina Burciu este unul dintre deputații care, în mod frecvent, s-a adresat ministrului, Sorin Pintea, pentru semnalarea multora dintre problemele din sistem.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error