Probleme la Spitalul Municipal Turda – se teme că i-a fost expus copilul la radiații

0
640

Compartimentarea cabinetelor de la Spitalul Municipal Turda este contestată de un tătic, care se teme de faptul că pruncul său (de doar 3 săptămâni) ar fi putut supus unor radiații.

Un cititor al site-ului nostru ne-a informat că ieri, 09.10.2018, în momentul in care a fost nevoit sa se prezinte cu copilul nou-nascut (3 saptamani) pentru un vaccin, a fost directionat catre cabinetul doamnei medic, Rusan Octavia, medic primar pediatru.

Nemultumirile cititorului sunt legate de faptul ca a fost nevoit, impreuna cu alti parinti cu copii mici, sa astepte ore in sir LANGA cabinetul de radiologie, acestia temandu-se ca nu cumva copiii lor sa fi fost expusi la radiatii.

„Vă dați seama că la radiologie nu se duc doar oameni cu fracturi, ci și oameni cu afecțiuni la plămâni. Astfel, poate ne-au expus copiii și la radiații, dar și la o posibilă infecție”, spune tăticul nemulțumit.

Totodata, cititorul nemultumit ne-a comunicat faptul ca, la un moment dat, doi brancardieri au adus un cadavru in izolatorul CPU, aflat LANGA CABINETUL MEDICULUI PEDIATRU, iar acesta se intreaba daca din punct de vedere medical si al sigurantei copiilor nu ar trebui ca respectivul cabinet sa fie mutat intr-o zona mai putin periculoasa, din perspectiva infectiilor intraspitalicesti.

În acest context, RefleqtMedia a încercat să-l contacteze telefonic pe Ovidiu Stănilă, manager la Spitalul Municipal Turda.

„În ceea ce privește vecinătatea cu departamentul de radiologie, în conformitate cu legislația în vigoare, acesta este izolat, tocmai pentru a se preveni transmiterea radiațiilor, iar izolatorul CPU nu este atât de aproape de pediatrie precum susține tăticul respectiv. Într-adevăr, temeri există în rândul pacienților, întrucât circuitele din spital nu sunt perfecte, însă oamenii trebuie să știe că acestea (circuitele) au fost aprobate de Direcția de Sănătate Publică și sunt în deplină concordanță cu standardele de calitate din sistemul medical din România. Nu se pune problema nici de infecții și nici de alte pericole.”, afirmă Ovidiu Stănilă, manager la Spitalul Municipal Turda.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error