Ziardecluj.ro a realizat o investigatie privind felul in care a fost gestionat cadavrul unui mistret infestat cu Pesta Porcina Africana, de catre autoritatile din judetul Salaj.

Astfel, dupa ce a fost vanat, fiind suspect de pesta, cadavrul a fost trimis la PROTAN DEJ si de acolo mai departe catre PROTAN CODLEA, desi regulamentele in acest caz specifica faptul ca acel cadavru trebuia ingropat PE LOC.

Astfel, din cauza ca leșul mistrețului a fost plimbat prin judetul Cluj exista un mare risc ca virusul PPA sa fi fost raspandit in judetul nostru.

Ioan Oleleu, directorul DSVSA CLUJ a luat pozitie in aceasta chestiune.

“În momentul de față se derulează o anchetă. S-a constituit o echipă ce se ocupă de cercetările pe marginea acestui incident. Măsurile le vom comunica în perioada imediat următoare. Se vor verifica condițiile de bio-securitate, modul de ecarisare și toate măsurile legale vor fi luate. Deocamdată nu doresc să vorbesc despre riscuri. Așteptăm rezultatele anchetei. Până nu vedem care este situația reală nu pot decât să spun că vom aplica măsurile legale care se impun”, a explicat Ioan Oleleu, citat de Ziar de Cluj.

Va reamintim ca toate targurile de animale vii din judetul Cluj au fost inchise inca din luna iulie ca urmare a descoperirii de focare de pesta in judetul Bihor.

Daca va exploda si in judetul Cluj, pesta porcina risca sa afecteze pe termen nelimitat activitatea zootehnica la nivel national, si totul s-ar datora unor incompetenti de la DSVSA SALAJ.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare
error

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here