Rănile lăsate de PDL încă sângerează – lucrare de 4 miliarde de lei vechi atribuită la Ceanu Mare, fără garanție de bună execuție

0
3529

În 2009, primarul de atunci al comunei Ceanu Mare, Virgil Păcurar, anunța, cu surle și trâmbițe, demararea lucrărilor la instalația de apă a satului Iacobeni.

Contractul de lucrări, în valoare de 385817 lei a fost ATRIBUIT DIRECT de primarul de atunci, Virgil Păcurar, colegului său de la PD-L, Alexandru Sabău – care era director al Companiei de Apă Arieș.

Ei bine, de aici încoace au început neconformitățile.

În primul rând, în contractul de lucrări nu era specificată nicio garanție de bună execuție, sub pretextul că „executantul va prelua rețeaua de apă, în baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor de alimentare cu apă potabilă și canalizare” (în acel moment, Ceanu Mare era membră a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieșului, care gestiona Compania de Apă Arieș)”.

Astfel, devreme ce nu li s-a cerut niciun leu garanție de bună execuție, lucrarea de edificare a rețelei a fost una cu foarte mari problemă – dovadă stând faptul că nici până la această oră nu a fost pusă în funcțiune.

Pe de altă parte, nici până la acest moment, Compania de Apă Arieș nu poate pune la dispoziția Comunei Ceanu Mare cartea construcției, necesară în cazul recepției de lucrări.

Un alt aspect ciudat al afacerii de aproape patru miliarde de lei dintre Sabău și Păcurar este LIPSA CONTRACTULUI DE EXECUȚIE. Astfel, atât în arhivele Comunei Ceanu Mare, cât și în arhivele Companiei de Apă Arieș se află doar niște copii ale contractului, nicidecum originalul.

Revenind la calitatea lucrării prestate de Compania de Apă Arieș sub „managementul performant” al lui Alexandru Sabău, țevile de apă au fost astupate cu … PIETRE … în loc să se pună dopuri și până să vină Cristian Matei la conducerea Companiei de Apă Arieș, multe dintre țevi erau dezgropate, iar căminele lipseau.

Astfel, pentru a putea face recepția lucrării, primărița comunei Ceanu Mare, Liliana Moldovan, a fost nevoită să solicite o expertiză tehnică – iar din expertiză au reieșit alte nereguli în ceea ce privește lucrările efectuate de Compania de Apă Arieș PE VREMEA LUI ALEXANDRU SABĂU.

Deci, 3,8 miliarde de lei vechi – atribuite direct – fără garanție de bună execuție au adus o stagnare de aproape 10 ani a alimentării cu apă a satului Iacobeni.

Cam asta a lăsat în urmă infamul PDL!

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here