Ovidiu Bucur: „Să fii părinte e o muncă full-time!”

0
673

O postare distribuită pe rețelele de socializare m-a făcut să mă gândesc foarte mult la conceptul de „parenting”. Nu este ușor să fii părinte, dar – din păcate – mulți au această ocazie, deși nu sunt înzestrați cu ce le trebuie pentru a fi un părinte de calitate.

Postarea la care mă refer era din America și era realizată în contextul înmulțirii numărului de asalturi cu arme de foc din școlile americane. Cineva făcea lobby pentru restricționarea accesului celor mici la jocurile video cu violenta.

Prima data, au dat vina pe muzica violenta … apoi a venit vremea filmelor, iar acum totul se invarte in jurul jocurilor, dar parintii cand vor fi gasiti vinovati?

Cand va realiza cineva ca parintii din ziua de astazi nu sunt pregatiti si nu au cele mai elementare cunostinte despre ceea ce inseamna sa cresti un copil?

Cati parinti petrec timp cu copiii lor, cati ii asculta si cati sunt, cu adevarat, atenti la ceea ce transmit copiii lor?

Si noi am fost expusi la muzica, filme si jocuri violente, dar spre deosebire de generatiile actuale, noi chiar am avut parinti, bunici, unchi si matusi carora le-a pasat… unora le-a pasat prea mult pentru gusturile noastre, dar ne-au ferit de necazuri.

Aveam 6 ani si dupa o bataie in care a fost implicat un prietem ii spun bunicii mele:”Data viitoare bag furca in tiganul care l-a batut pe Miszi”.

In acel moment ma trezesc cu o scatoalca dupa cap si-mi zice bunica:”Da ce ma? Tu esti hoher?”

Cam despre asta era vorba. Adultii ne urmareau, erau atenti la ce faceam, spre deosebire de generatiile actuale de parinti care vor sa le ofere totul odraslelor lor si le ofera totul, mai putin atentie!

Asa ca, dragi parinti, inainte sa dam vina pe jocuri video, pe filme, pe muzica sau le alti factori externi, haideti sa privim putin spre noi!

Tu stii ce mai face copilul tau?

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here