web analytics
Home Știri din Turda Bilanțul primarului din Turda, Cristian Octavian Matei, cu prilejul împlinrii a doi...

Bilanțul primarului din Turda, Cristian Octavian Matei, cu prilejul împlinrii a doi ani de mandat

- Publicitate -

“Iată că s-au împlinit doi ani de când alături de o echipă minunată am preluat conducerea administrației locale. Au fost doi ani în care s-a muncit enorm, iar rezultatele sunt peste așteptările noastre și cu siguranță sunt îmbucurătoare pentru toată comunitatea. Ne-am dorit să ne ocupăm de dezvoltarea tuturor domeniilor în care intervine administrația publică locală și să începem să umplem toate golurile. Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru obținut în această perioadă este faptul că am reușit să aducem bani pentru a rezolva problemele de infrastructură. Chiar dacă pentru mulți acestea par doar niște planuri pe hârtie, faptul că am reușit să obținem atât de multe finanțări nerambursabile, după multă muncă asiduă, este un lucru extraordinar pentru viitorul acestui oraș. Ne-am propus încă de la început să găsim cea mai bună soluție ca să putem asfalta cât mai multe străzi, într-un timp cât mai scurt. Pentru asta, timp de doi ani, echipa Primăriei a urmat cu tenacitate strategia de asfaltare și în acest moment există bani pentru a schimba total fața acestui oraș. Voi enumera în continuare principalele realizări ale executivului Primăriei, din vara anului 2016 până în prezent.
—————————————————————————————–
1. Planul de Mobilitate Urbană Durabilă
Au fost semnate contractele de finanțare pentru cele 4 coridoare de mobilitate urbană, proiecte în valoare totală de aproape 32 de milioane de euro. Este cel mai așteptat proiect, prin intermediul căruia vor fi asfaltate și modernizate străzile principale pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de stații moderne, e-ticketing, monitorizare video), se vor achiziționa 20 de autobuze electrice și se va implementa sistemul de Bike Sharing.
Am înființat o societate de transport subordonată Consiliului Local care va prelua întreaga activitate a transportului public. Așadar, în scurt timp, Turda va avea un sistem de mobilitate modern și civilizat. Pentru aceste proiecte pregătim în acest moment licitațiile și estimăm că la începutul anului viitor vom începe lucrările. Termenul de finalizare este de 48 de luni de la data semnării contractului. Aceasta este doar o fază din întregul Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, după cum bine știți acest plan a fost premiat de Comisia Europeană ca fiind cel mai bun de la nivelul Uniunii Europene, după ce Turda a concurat în finală cu Milano și Manchester. Pe baza acestui plan vom putea accesa până în anul 2030, finanțări în valoare de peste 50 de milioane de euro din fonduri nerambursabile.
2. Reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și a utilităților din corpul drumului în Băile Turda
A fost semnat contractul de finanțare europeană pentru modernizarea a 20 de străzi în cartierul Băi, proiect câștigat pe baza statutului de Stațiune Balneoclimatică, în valoare de aproape 5 milioane de euro. Aleea Alexandru Borza, Aleea Băilor, Aleea Durgăului, Aleea Mureș, Aleea Olt, Str. Alunișului, Str. Barbu Lăutaru, Str. Caisului, Str. Câmpului, Str. Castanilor, Str. Cireșului, Str. Frăgăriște, Str. George Enescu, Str. Gheorghe Dima, Str. Mărului, Str. Nucului, Str. Piersicului, Str. Prunului, Str. Șesului, Str. Vișinului, sunt străzile care vor fi modernizate. Se vor reface: trama stradală, rețele de utilități, trotuarele, spațiile verzi și rigolele. A fost demarată licitația sub clauză suspensivă în luna martie, iar în acest moment suntem în faza de evaluare financiară, urmând stabilirea câștigătorului și atribuirea contractului de proiectare și execuție.
——————————————————————————————————
3. Programul Național de Dezvoltare Locală – Cartier Industrial
Alte 19 străzi din Cartierul Industrial vor fi modernizate cu fonduri Guvernamentale. Am reușit să obținem aceste sume prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Pentru toate aceste străzi și cele care vor fi rehabilitate de la bugetul local în perioada următoare s-a făcut o licitație pentru atribuirea unui acord cadru cu 4 antreprenori care vor oferta lucrările la nivelul municipiului, să putem lucra mai rapid și mai eficient. Și demararea acestor lucrări o estimăm la începutul anului care urmează. Așadar, Turda va fi un șantier în anul 2019, trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare.
———————————————————————————————————————-
4. Record de străzi reabilitate din bugetul local – 2016+2017+2018
Am reușit în această jumătate de mandat să asfaltăm un număr record de străzi. Strategia noastră este să asfaltăm în cartiere, în zonele care nu sunt cuprinse în proiectele de mobilitate urbană sau guvernamentale, pentru a nu irosi resursele de care dispunem. În 2016 – 2018, am asfaltat și modernizat complet 29 de străzi, au fost amenajate parcări pe 13 străzi și s-au creat peste 500 de noi locuri de parcare, au fost realizate lucrări de reparații și plombări pe 21 de străzi, iar peste 60 de străzi au fost împietruite și reprofilate.
————————————————————————————————————————-
5. Compania de Apă Arieș
A fost semnat cel mai mare contract de finanțare din fonduri europene din zona Turda – Câmpia Turzii – „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020” – Investițiile propuse prin contractul de finanțare vizează locuitorii din 13 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv 2 municipii: Turda și Câmpia Turzii și 11 comune. Are o valoare totală de 151,3 milioane Euro + TVA. Acest proiect va permite realizarea unor investiții majore în infrastructura de apă și canal (infrastructură care în unele zone nu a fost modernizată de 50 de ani sau este total inexistentă), astfel încât toți locuitorii din arealul deservit, care nu beneficiază nici astăzi de aceste utilități esențiale, să beneficieze de apă potabilă și canalizare și să poată avea condiții civilizate de viață. În momentul de față se desfașoară procedurile de achiziții publice, toate documentațiile necesare atribuirii contractelor de lucrări și servicii pentru pasul doi de implementare a proiectului european fiind publicate în Sistemul Electronic de Achiziții publice (SEAP). Lucrările Companiei de Apă vor fi corelate cu lucrările de asfaltare.
6. Sala Polivalentă
Ministerul Dezvoltării a aprobat construirea Sălii Polivalente de 3300 de locuri la Turda. În câteva zile estimăm că va fi publicată Hotărârea de Guvern privind construirea acestei săli de către Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 18 milioane de euro.
————————————————————————————————————————
7. Baza Sportivă – Colegiul Național Mihai Viteazul
La Colegiul Național Mihai Viteazul va fi construită cea mai modernă bază sportivă din municipiu! A fost finalizat proiectul de dezvoltare și modernizare, la care se lucrează de la sfârșitul anului trecut. Proiectul prevede înființarea a trei terenuri de tenis de câmp, a unui teren de baschet/handbal, modernizarea terenului de fotbal și aducerea lui la standardele impuse pentru joc în divizia C și posibilitatea de antrenament pentru divizia A. De asemenea, în jurul acestuia va fi construită o pistă de atletism.
————————————————————————————————————————————-
8. Pod Arieș
După îndelungi așteptări și multe eforturi, am reușit să transferăm Podul peste Arieș în administrarea CNAIR. Hotărârea Guvernului în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial în luna mai a acestui an. Vom face tot posibilul ca podul să intre în reabilitare în cel mai scurt timp.

9. Reabilitare Școli – PNDL
Am obținut bani de la Guvern pentru reabilitarea și modernizarea completă a 5 școli din municipiu. Vom începe lucrările săptămâna viitoare la 3 dintre acestea: Școala Poiana – 1.002.179,92 (licitație finalizată), Școala Avram Iancu – 675.849,46 lei (licitație finalizată), Școala Liviu Rebreanu – 2.780.989,54 lei (licitație finalizată). La Colegiul Tehnic – 964.886,51 lei (licitație în curs) și Școala Teodor Murășanu – 2.514.680,63 lei (licitatie in curs de finalizare) lucrările vor începe în cursul lunii iulie.
——————————————————————————————————————————-
10. Spitalul Municipal
S-au realizat numeroase investiții la Spitalul Municipal: a fost modernizat blocul alimentar, a fost modernizat blocul operator, au fost achiziționate aparate de ultimă generație, au fost înființate noi cabinete, s-a construit o sală de așteptare la Compartimentul Primiri Urgențe, iar curtea spitalului a fost salubrizată și asfaltată. De asemenea, a fost solicitată finanțare de la Ministerul Sănătății pentru “Planul general de modernizare, transformare și extindere a construcțiilor existente prin expertizarea, proiectarea și consolidarea clădirilor spitalului municipal Turda”, în valoare de 166.930.038,38 de lei. Chiar dacă în anul 2017 am alocat cea mai mare sumă spitalului, acesta are nevoie de fondurile de la minister pentru lucrări majore de modernizare și sperăm să le obținem cât mai repede.
———————————————————————————————————————————–
11. Castrul Roman
A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Castrului Roman. Cu o investiție de aproape 5 milioane de euro, acesta va fi introdus în circuitul turistic al Turzii. Prin modernizarea acestui obiectiv de mare importanță se va naște un nou mare brand turistic al Turzii, alături de Salina Turda.
————————————————————————————————————————————-
12. Mormântul lui Mihai Viteazul
A fost admis la finanțare proiectul privind ”Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda”. Se va efectua refuncționalizarea zonei, crearea de alei de vizitare, iluminare ornamentală, refacerea zonei verzi, dotări specifice parcurilor, inserarea de construcții ușoare care să valorifice patrimoniul și modernizarea căilor de acces, respectiv str. Bogata și Aleea Obeliscului. Valoarea totală estimate este de 16.084.268,40 lei.
——————————————————————————————————————————
13. Grădina ZOO
Am reușit să obținem prelungirea termenului pentru realizarea proiectului “Extindere și reamenajare parc zoologic și de agrement Turda”. Ministerul Mediului va asigura finanțarea în continuare a acestui obiectiv până la finalul anului 2019. Vom face toate demersurile necesare pentru suplimentarea fondurilor allocate, astfel încât în ciuda tuturor celor întâmplate, să ne putem bucura de acest obiectiv cât mai curând.
——————————————————————————————————————————
14. Poșta Rât
Am obținut finanțare europeană și am început implementarea proiectului de Reabilitare a sitului poluat istoric Poșta Rât, în valoare de aproape 80 de milioane de lei. Pe întreaga suprafață decontaminată va fi amenajat un parc public modern.
————————————————————————————————————————————-
15. Locuri de joacă – amenajare parcuri
Au fost modernizate locurile de joacă din parcuri, s-au montat jucării noi, s-au înfrumusețat spațiile în Parcul de pe str. Rapsodiei, de pe strada Liliacului, de pe strada Avram Iancu, Parcul Central, Parcul Teilor, Parcul Turda Nouă și Parcul Horia, Cloșca și Crișan. Vom continua aceste acțiuni.

———————————————————————————————————————————
16. Spații Verzi + Piața Tricolorului
Au fost modernizate spațiile verzi din oraș și vom continua acest demers. Până acum s-au amenajat sqarurile de pe străzile Libertății și Republicii, spațiul verde din Piața 1 decembrie 1918, sensul giratoriu de la Caraiman, Piața Romană, Piața Teatrului și noua Piață a Tricolorului.
17. CURĂȚENIE – Pubele Subterane, Containere SIGUREC – colectare selectivă, campanii
Una dintre prioritățile administrației este curățenia orașului. S-au făcut enorm de multe demersuri în acest sens și vom continua cu maximă seriozitate pentru educarea populației în privința respectării curățeniei. Din 2016 până în prezent s-au desființat zeci de rampe clandestine, au avut loc ample campanii de curățenie. Am montat platforme de pubele subterane în 5 locații din oraș, urmând ca în cursul acestui an să se mai monteze încă 4. Pentru a stimula colectarea separată a deșeurilor în vederea atingerii țintelor obligatorii de reciclare la nivel local, am lansat 5 stații inteligente de colectare selectivă, care se dovedesc a fi foarte utile populației. Poliția Locală desfășoară permanent acțiuni pe linia păstrării curățeniei, suntem foarte stricți și am montat camere de supraveghere video în foarte multe puncte din oraș, astfel încât să reușim să punem capăt actelor de distrugere a bunurilor publice și de nerespectare a curățeniei.
———————————————————————————————————————————
18. Înapoiere terenuri
40 de turdeni și-au primit înapoi terenurile pentru care au drept legal! Am înmânat personal titlurile de proprietate și extrasele de carte funciară individuale celor peste 40 de proprietari ai terenurilor situate în tarlaua 43, care au aparținut Stațiunii de Cercetări Agricole Turda. Aceștia au avut cereri nerezolvate din anul 1991. Acesta este doar începutul. Vom face toate demersurile ca toți turdenii care au drept legal să își primească terenurile înapoi.
———————————————————————————————————————————–

19. Locuințe pentru tineri – ANL
Am reușit să obținem finanțare pentru construirea unui bloc de locuințe pentru tineri pe str. Zambilelor, , cu 48 de apartamente. Amplasamentul a fost predat către A.N.L București, iar valoarea estimată a acestui obiectiv de investiții este de 7.441.293 lei.
————————————————————————————————————————————
20. Proiecte de incluziune socială
Derulăm în acest moment două proiecte europene extrem de importante pentru comunitățile defavorizate. Primul este “Turda – oraș incluziv”, a fost aprobată Strategia de Devoltare Locală pentru comunitățile defavorizate, ceea ce ne permite accesarea a 7 milioane de euro pentru proiecte de construire și reabilitare locuințe sociale, proiecte sociale și de educație. Al doilea proiect important este CEPS Turda, calitate, egalitate și prietenie în școlile din Turda. Un proiect inovativ care vizează prevenirea și reducerea abandonului școlar. Proiect în valoare de 1,4 milioane de euro.
—————————————————————————————————————————————
21. ISO –Primăria Turda
Este în curs de implementare proiectul “Creșterea capacității administrative a municipiului Turda”, proiect prin care se implementează în Primăria Turda standardul de calitate ISO 9001:2015. Valoarea proiectului este de 450.000 de lei.
———————————————————————————————————————————-
PROIECTE DEPUSE
22. Revitalizarea Spațiului Pietonal în Centrul Istoric al municipiului Turda, construire Autobază Transport Public (strada Stadionului) și reabilitare, modernizare Park & Ride (str. 22 decembrie 1989)
Proiect depus pe Axa 3.2, Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Estimăm o valoare de 9,5 milioane de euro. Proiectul prevede creșterea suprafeței pietonale și modernizarea ei cu materiale de cea mai bună calitate și amenajarea cu mobilier urban, construirea unei autobaze pentru cele 20 de autobuze electrice care vor fi utilizate de operatorul municipal și reabilitarea și modernizarea unei parcări de tip Park&Ride, la capătul străzii 22 Decembrie 1989.

23. Construirea și dotarea unui centru multifuncțional în Băile Turda
Acesta este un proiect depus pe axa 13.1. Centrul multifuncțional va avea funcțiuni recreative, sociale, educaționale și culturale. Proiectul include și reamenajarea Lacului Tarzan, din proximitatea zonei de amplasament al Centrului Multifuncțional. Are o valoare estimată de 5 milioane de euro.

24. Reabilitarea Teatrului Aureliu Manea
Proiect depus pe axa 13.1. Valoare estimată: 5 milioane de euro. Prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea Teatrului Aureliu Manea și reabilitarea și modernizarea unui segment de 140 de metri din strada Castanilor, aferent intrării secundare.

25. Restaurarea, conservarea şi reabilitarea clădirii fostei Judecătorii (P-ţa Republicii nr. 5) şi redestinarea ei ca Centru de cultură, artă şi tradiţii
Proiect depus pe axa 13.1, în valoare de 4,3 milioane Euro. Prevede amenajarea de spații expoziționale și ateliere demonstrative în clădirea fostei judecătorii, aceasta devenind un centru cultural modern.

26. Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Turda, Piața Republicii nr. 43 și str. Libertății nr. 2, bl. 53
—————————————————————————————————————————

PROIECTE ÎN PREGĂTIRE
27. Extinderea Casei rurale și înființarea Secției etnografice a Muzeului de Istorie Turda
28. Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței Dr. Ion Rațiu
29. Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Sf. Maria și a Creșei Nr. 5
30. Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Prichindelul isteț și a Creșei Nr. 4
31. Reabilitare imobil pentru amenajarea unei noi creșe în municipiul Turda
32. Mina Iosif Salina Turda – Este un proiect foarte spectaculos care prevede deschiderea unei noi mine de mari dimensiuni din interiorul Salinei Turda, închisă în acest moment publicului, amenajarea minei Iosif pe 6 nivele de vizitare, realizarea unui ascensor central, sală de conferințe, centru de tratament cu aerosoli, teren de sport, ș.a.. Este un proiect ambițios, în pregătire, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.
———————————————————————————————————————————
33. Evenimente
Am reușit în perioada 2016 – 2018 să ducem la un alt nivel activitatea culturală din municipiul Turda. Majoritatea evenimentelor organizate de noi au fost o premieră pentru oraș.
Semifinala EUROVISION – a fost o premieră mondială, primul show de televiziune transmis în direct din subteran. A fost un succes fantastic pentru orașul nostru, un eveniment care ne-a pus în lumina reflectoarelor atât pe plan national cât și pe plan international.
Teatrul Aureliu Manea a renăscut, actorii teatrului joacă pe scenă, este o activitate intensă la nivelul acestei instituții culturale. Mai mult, s-a născut un adevărat brand al orașului, Festivalul Internațional de Teatru. Un festival de mare rafinament care va crește exponential cu fiecare ediție și care reunește în Turda artiști din toate colțurile lumii.
Parcul Central a renăscut și găzduiește acum evenimente mari, în premieră în Turda, precum: Târgul de Crăciun, Sărbătoarea Copilăriei, Agrofest, Festivalul Internațional de Folclor.
Casa de Cultură a organizat numeroase evenimente, spectacole și concrete care au umplut sala teatrului sau celelalte spații de desfășurare.
De asemenea, în parteneriat cu Asociația The Da Vinci System am reușit să organizăm primul Târg de Cariere din Turda – Turda Future Fair.
————————————————————————————————————————–
34. Susținerea sportivilor turdeni
Ne-am implicat enorm de mult în susținerea sportului la nivel local, iar rezultatele sunt spectaculoase. Echipa de Handbal a Turzii este campioană europeană, câștigând în acest an Cupa Challenge, un success extraordinar. De asemenea, este pe locul 3 în clasamentul național. Echipa de fotbal Sticla Arieșul Turda a reușit să promoveze în Liga a 3-a. Avem în Turda campioni mondiali, campioni naționali la șah, avem numeroase competiții de înot, dans sportiv și multe altele. Susținem excelența și vom face în continuare tot ce ne stă în putere să sprijinim sportivii turdeni.

35. Actualizare Site și creare grup – Azi în Turda
Ne-am dorit mereu să avem o comunicare permanentă cu cetățenii, să facem o informare corectă, rapidă, în timp real și să avem o platformă unde ei să poată intra în legătură direct cu echipa noastră de comunicare. Astfel, a fost creat grupul Azi în Turda, pe Facebook, unde cetățenii pot vedea în timp real ceea ce se lucrează în oraș și unde își pot comunica doleanțele. De asemenea, a fost actualizat site-ul, pagina fiind acum mult mai prietenoasă și mai ușor de accesat.
————————————————————————————————————————–
36. Relații bilaterale – mediu de afaceri/delegații străine
Perioada 2016 – 2018 a fost una extrem de importantă pentru dezvoltarea relațiilor municipalității cu mediul de afaceri, care acum este activ, implicat în dezvoltarea orașului. Avem multe companii în Turda cărora le mulțumim pentru aportul adus organizării evenimentelor și susținerii de care dau dovadă. Am reușit de asemenea să aducem investitori la Turda, am pus bazele unor relații de cooperare cu diverse state, cu Israel spre exemplu. La Eurovision am primit vizita consuluilui onorific al României, domnul Țvica Berkovitz, medicul official al premierului Benjamin Netanyahu.
————————————————————————————————————————–
37. Turda, exemplu de bune practici în accesarea fondurilor UE
Pentru întreaga activitate pe care am avut-o și pentru reușitele în materie de accesări de finanțări nerambursabile, am fost invitați în luna ianuarie la Bruxelles, la Parlamentul European, unde am susținut conferința “Turda exemplu de bune practici în accesarea fondurilor UE”. Parlamentarii europeni au apreciat rezultatele administrației și ne-au felicitat pentru ceea ce am obținut.
————————————————————————————————————————–
Peste 300 de milioane de euro am accesat la Turda în perioada 2016 – 2018. Am reușit să elaborăm peste 60 de proiecte cu finanțări externe și guvernamentale. De asemenea, bugetul de dezvoltare al Turzii a crescut de la 6-10% la 50%. Sunt cifre impresionante, iar acestea se vor vedea în perioada următoare în teren și vor îmbunătăți viața fiecărui turdean.
Mi-am propus să schimb radical acest oraș, să realizăm o dezvoltare fără precedent. Aceasta este ambiția mea și a echipei mele, căreia îi mulțumesc pentru toată implicarea, profesionalismul și devotamentul de care a dat dovadă! Împreună am reușit împlinirea tuturor realizărilor cu care ne mândrim astăzi. Ne așteaptă și mai multă muncă, însă suntem determinați! Așa cum am mai spus, vrem să scriem istorie!

Vă mulțumesc,
Cristian Octavian Matei
Primarul Municipiului Turda

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Tronsonul de Autostrada Iernut – Chetani se deschide astazi! Iohanis si Orban vor fi prezenti la eveniment

Prefectura Mures a dat publicitatii un anunt de presa prin care afirma ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, alaturi de premierul, Ludovic Orban,...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Sesiune de recrutări ROMCAB, mâine, la Palatul Cultural Câmpia Turzii

Cetățenii care sunt în căutarea unui loc de muncă stabil și bine plătit sunt așteptați mâine, 27 iunie 2020, între orele 9:00...

ROMCAB ANGAJEAZĂ!

OPERATORI UTILAJE ELECTRICIENI INGINERI ELECTRONIȘTI / AUTOMATIZĂRI STIVUITORIȘTI PERSONAL PLANIFICARE – LANSARE – URMĂRIRE PRODUCȚIE ASISTENT MANAGER ÎNGRIJITOR SPAȚII VERZI   SE OFERĂ: SALARIU NET (ÎN MÂNĂ)...

Ultimele știri

Pro Romania promoveaza un alt model politic decat cel de pana acum (PE)

„Noi, cei din PRO ROMANIA 💙💛❤ TURDA , vrem să promovăm un alt model politic decât cel care a funcţionat până acum. Mai...

Tronsonul de Autostrada Iernut – Chetani se deschide astazi! Iohanis si Orban vor fi prezenti la eveniment

Prefectura Mures a dat publicitatii un anunt de presa prin care afirma ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, alaturi de premierul, Ludovic Orban,...

DISPOZIȚIE Nr. _544_ din 18.09.2020 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință ordinară

Primarul Municipiului Câmpia Turzii;În conformitate cu prevederile art.133 și art.134 din O.U.G nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;Ținând seama de dispozițiile art.155...

Vezi cum le-a dat rușine un medic dentist coronascepticilor

Știți teoriile cu hipoxia și hiprostia, pe care toți „dăștepții” lui Pește Prăjit le propagă din curul minții lor? Ei bine, Ana Chiricea,...

Ce n-au reușit Sașa, Dan, Chișu și Rafai în 20 de ani, a reușit Rusu într-o zi!

Nu e nevoie de noi să spunem că Emil Ștefan Rusu este cel mai potrivit candidat pentru comuna Tritenii de Jos, deoarece...
- Advertisement -
Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
6,918,032
203,054
4,182,274
2,532,704
India
5,305,475
85,625
4,205,201
1,014,649
Brazil
4,495,183
135,793
3,753,082
606,308
Russia
1,091,186
19,195
901,207
170,784
Peru
750,098
31,146
594,513
124,439
Colombia
743,945
23,665
615,457
104,823
Mexico
684,113
72,179
488,416
123,518
Spain
659,334
30,495
0
628,839
South Africa
657,627
15,857
586,844
54,926
Argentina
601,713
12,491
467,286
121,936
Chile
442,827
12,199
415,981
14,647
France
428,696
31,249
91,574
305,873
Iran
416,198
23,952
355,505
36,741
UK
385,936
41,732
0
344,204
Bangladesh
345,805
4,881
252,335
88,589
Saudi Arabia
328,720
4,430
308,352
15,938
Iraq
311,690
8,408
245,305
57,977
Pakistan
304,386
6,408
291,683
6,295
Turkey
299,810
7,377
264,805
27,628
Italy
294,932
35,668
216,807
42,457
Philippines
279,526
4,830
208,790
65,906
Germany
271,244
9,464
241,300
20,480
Indonesia
236,519
9,336
170,774
56,409
Israel
179,071
1,196
130,024
47,851
Ukraine
169,472
3,468
75,486
90,518
Canada
141,566
9,201
123,512
8,853
Bolivia
129,419
7,511
87,716
34,192
Qatar
122,917
209
119,822
2,886
Ecuador
122,257
11,029
97,063
14,165
Romania
110,217
4,360
88,235
17,622
Kazakhstan
107,134
1,671
101,610
3,853
Dominican Republic
106,732
2,034
80,179
24,519
Panama
104,138
2,213
77,881
24,044
Egypt
101,641
5,715
87,158
8,768
Kuwait
98,528
580
88,776
9,172
Belgium
97,976
9,936
18,854
69,186
Morocco
97,264
1,755
76,690
18,819
Oman
91,753
818
84,648
6,287
Netherlands
90,047
6,273
0
83,774
Sweden
88,237
5,865
0
82,372
China
85,255
4,634
80,456
165
Guatemala
83,664
3,036
73,260
7,368
UAE
83,433
403
72,790
10,240
Poland
77,328
2,270
63,312
11,746
Japan
77,009
1,473
69,253
6,283
Belarus
75,230
773
73,098
1,359
Honduras
70,120
2,122
20,677
47,321
Ethiopia
67,515
1,072
27,638
38,805
Portugal
67,176
1,894
45,053
20,229
Venezuela
64,284
520
52,564
11,200
Bahrain
63,189
220
56,087
6,882
Costa Rica
62,374
686
23,160
38,528
Nepal
61,593
390
43,820
17,383
Singapore
57,543
27
57,071
445
Nigeria
56,735
1,093
48,092
7,550
Uzbekistan
50,253
419
46,527
3,307
Algeria
49,413
1,659
34,818
12,936
Switzerland
49,283
2,045
40,500
6,738
Armenia
46,910
926
42,369
3,615
Ghana
45,760
295
44,973
492
Moldova
45,648
1,186
33,734
10,728
Kyrgyzstan
45,244
1,063
41,415
2,766
Czechia
45,228
494
23,652
21,082
Azerbaijan
38,894
572
36,424
1,898
Afghanistan
38,883
1,437
32,576
4,870
Kenya
36,724
646
23,709
12,369
Austria
36,661
763
28,451
7,447
Palestine
34,401
250
23,333
10,818
Serbia
32,757
739
31,411
607
Ireland
32,271
1,792
23,364
7,115
Paraguay
31,113
584
16,313
14,216
Lebanon
27,518
281
10,739
16,498
El Salvador
27,346
804
20,825
5,717
Australia
26,861
837
23,855
2,169
Libyan Arab Jamahiriya
26,438
418
14,207
11,813
Bosnia
24,897
752
17,365
6,780
S. Korea
22,783
377
19,771
2,635
Denmark
21,847
635
17,110
4,102
Cameroon
20,371
416
19,124
831
Côte d'Ivoire
19,200
120
18,392
688
Bulgaria
18,733
753
13,510
4,470
Macedonia
16,417
683
13,732
2,002
Hungary
16,111
669
4,240
11,202
Madagascar
15,971
217
14,587
1,167
Greece
14,738
327
3,804
10,607
Senegal
14,645
301
11,051
3,293
Croatia
14,513
244
12,169
2,100
Zambia
14,022
329
13,207
486
Sudan
13,535
836
6,759
5,940
Norway
12,708
267
10,371
2,070
Albania
12,073
353
6,831
4,889
DRC
10,456
268
9,863
325
Namibia
10,207
108
7,947
2,152
Guinea
10,183
63
9,642
478
Malaysia
10,147
129
9,264
754
French Guiana
9,659
65
9,298
296
Maldives
9,494
33
8,033
1,428
Tajikistan
9,259
73
8,026
1,160
Finland
8,858
339
7,700
819
Gabon
8,678
53
7,827
798
Haiti
8,600
221
6,363
2,016
Tunisia
8,570
133
2,342
6,095
Luxembourg
7,718
124
6,703
891
Zimbabwe
7,647
224
5,883
1,540
Montenegro
7,503
129
4,892
2,482
Mauritania
7,346
161
6,865
320
Mozambique
6,264
40
3,502
2,722
Slovakia
6,256
39
3,390
2,827
Malawi
5,716
179
4,026
1,511
Uganda
5,594
61
2,544
2,989
Djibouti
5,403
61
5,333
9
Swaziland
5,215
103
4,478
634
Cabo Verde
5,141
50
4,548
543
Cuba
5,004
111
4,249
644
Equatorial Guinea
5,002
83
4,509
410
Hong Kong
4,997
103
4,696
198
Nicaragua
4,961
147
2,913
1,901
Congo
4,934
88
3,887
959
Central African Republic
4,782
62
1,830
2,890
Suriname
4,671
95
4,160
416
Rwanda
4,671
25
2,845
1,801
Myanmar
4,467
70
1,130
3,267
Jamaica
4,374
51
1,225
3,098
Jordan
4,344
29
2,511
1,804
Slovenia
4,195
140
2,939
1,116
Angola
3,848
147
1,443
2,258
Syrian Arab Republic
3,731
168
918
2,645
Lithuania
3,565
87
2,181
1,297
Mayotte
3,541
40
2,964
537
Trinidad and Tobago
3,512
60
822
2,630
Thailand
3,497
58
3,328
111
Gambia
3,473
107
1,951
1,415
Aruba
3,460
23
2,128
1,309
Guadeloupe
3,426
26
837
2,563
Somalia
3,390
98
2,812
480
Sri Lanka
3,281
13
3,060
208
Réunion
3,194
15
1,794
1,385
Bahamas
3,177
69
1,626
1,482
Georgia
3,119
19
1,435
1,665
Mali
2,991
128
2,332
531
Estonia
2,814
64
2,357
393
Malta
2,634
17
1,996
621
South Sudan
2,599
49
1,290
1,260
Botswana
2,567
13
624
1,930
Benin
2,280
40
1,950
290
Guinea-Bissau
2,275
39
1,127
1,109
Iceland
2,230
10
2,112
108
Sierra Leone
2,153
72
1,649
432
Guyana
2,027
60
1,302
665
Yemen
2,024
585
1,221
218
Uruguay
1,876
46
1,582
248
New Zealand
1,809
25
1,714
70
Burkina Faso
1,797
56
1,173
568
Togo
1,618
41
1,243
334
Belize
1,567
19
742
806
Cyprus
1,565
22
1,282
261
Andorra
1,564
53
1,164
347
Latvia
1,498
36
1,248
214
Liberia
1,334
82
1,214
38
Lesotho
1,327
33
687
607
Niger
1,183
69
1,104
10
Chad
1,147
81
966
100
Martinique
1,122
18
98
1,006
French Polynesia
1,099
2
672
425
Vietnam
1,068
35
941
92
Sao Tome and Principe
908
15
873
20
San Marino
723
42
663
18
Diamond Princess
712
13
651
48
Turks and Caicos Islands
663
5
565
93
Channel Islands
644
48
575
21
Sint Maarten
565
19
477
69
Papua New Guinea
516
6
232
278
Tanzania
509
21
183
305
Taiwan
503
7
478
18
Burundi
473
1
374
98
Comoros
470
7
449
14
Faroe Islands
430
0
412
18
Mauritius
366
10
338
18
Eritrea
364
0
305
59
Gibraltar
346
0
315
31
Isle of Man
339
24
312
3
Saint Martin
330
6
206
118
Mongolia
311
0
302
9
Cambodia
275
0
274
1
Bhutan
252
0
182
70
Curaçao
228
1
83
144
Cayman Islands
208
1
204
3
Monaco
191
1
152
38
Barbados
185
7
172
6
Bermuda
178
9
164
5
Brunei
145
3
141
1
Seychelles
141
0
136
5
Liechtenstein
112
1
108
3
Antigua and Barbuda
95
3
92
0
British Virgin Islands
69
1
40
28
Saint Vincent and the Grenadines
64
0
64
0
Macao
46
0
46
0
Caribbean Netherlands
36
1
17
18
Fiji
32
2
26
4
Saint Lucia
27
0
26
1
Timor-Leste
27
0
26
1
New Caledonia
26
0
26
0
Dominica
24
0
18
6
Grenada
24
0
24
0
St. Barth
23
0
16
7
Lao People's Democratic Republic
23
0
22
1
Saint Kitts and Nevis
17
0
17
0
Greenland
14
0
14
0
Falkland Islands (Malvinas)
13
0
13
0
Montserrat
13
1
12
0
Holy See (Vatican City State)
12
0
12
0
Saint Pierre Miquelon
11
0
5
6
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Anguilla
3
0
3
0
Updated on 2020-09-19 01:08