Acțiune de prevenție anti-criminalitate la Mânăstirea Dumbrava

0
535

Copiii şi tinerii beneficiari ai Complexului de Servicii Sociale Dumbrava au primit sfaturi de la poliţişti, specialişti ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi a celor din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia pentru prevenirea victimizării. Acţiunea a avut loc în cadrul Campaniei „Siguranţă pentru viaţă”.

Joi, 28 iunie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu specialiști ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia au fost prezenţi la Complexul de Servicii Sociale Dumbrava, judeţul Alba, unde s-au întâlnit cu 60 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 11 şi 20 ani.

Specialiştii în promovarea siguranţei au susţinut teme privind prevenirea consumului substanţelor cu efect halucinogen, prevenirea violenţei în şcoli şi nu în ultimul rând, prevenirea traficului de persoane.

Copiii s-au implicat în discuţii şi şi-au manifestat interesul de a dobândi cunoştinţe legate de siguranţa lor.

Campania „Siguranţă pentru Viaţă”, iniţiată de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a debutat în luna octombrie 2017 şi are ca scop prevenirea traficului de persoane, a victimizării minorilor şi a delincvenţei juvenile în rândul categoriilor sociale cu un grad ridicat de vulnerabilitate.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here