web analytics
Home Știri din Turda T9 turuie grosolan, în ciuda faptului că nu cunosc legile

T9 turuie grosolan, în ciuda faptului că nu cunosc legile

- Publicitate -

În momentul în care adversarul tău, pe care vreme de doi ani, l-ai împroșcat cu noroi, acuzându-l că nu face nimic și nu pleacă urechea la necesitățile cetățeanului, semnează un contract de finanțare de peste 31 de milioane de EURO, ar trebui să taci sau să zici „jos pălăria!”. Nu este și cazul membrilor asociației T9.

Astfel, de la momentul înfrângerii reprezentantului lor în bătălia pentru Primăria Turda, iunie 2016, reprezentanții T9 n-au făcut altceva decât să împroaște cu noroi în absolut tot ce ține de administrația Cristian Matei.

Ba că nu se asfaltează, ba că se dau prea mulți bani la handbal, ba că se dau prea mulți bani la Mânăstirea Mihai Vodă, ba că nu vin investitori în Turda, ba că nu se repară podul peste Arieș – toate aceste grohoteli sinistre au purtat marca T9.

Toată lumea se aștepta ca, în momentul în care echipa de PR a primarului turdean a anunțat semnarea conctractului pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, PRIMUL DIN JUDEȚUL CLUJ CARE A FOST FINANȚAT, cu suma de 31 de milioane, 355 de mii de euro, Asociația T9 să tacă, din semn de respect sau măcar din politețe față de reușita unică în județ a primarului turdean.

Ei bine, nu – T9 n-are nici respect și nici politețe – astfel că s-au apucat, ieri seară, să-l mai terfelească puțin pe Cristian Matei.

„Turda va deveni paradisul șacalilor din spatele lui Cristi Matei dacă nimeni nu va controla calitatea lucrărilor ce vor fi efectuate în următorii ani. Licitațiile vor fi atribuite firmelor de casă, iar termenele de execuție și calitatea lucrărilor vor fi ultima preocupare a celor ce le vor executa. De garanții de bună execuție și verificări înainte de recepție nu va vorbi nimeni. Luați ca exemplu ultimele asfaltări din Micro I: la fiecare ploaie parcările sunt pline de apă, gropile au început să apară iar reclamațiile cetățenilor nemulțumiți se țin lanț.

Între timp, primarul postează pe Facebook felicitări pentru Simona Halep ca să distragă atenția de la realitatea din oraș. În loc să rezolve problemele Turzii, Cristi Matei se umflă în pene că Sticla Turda i-a bătut la fotbal pe cei din Bonțida. Parcă de asta l-au ales oamenii, să felicite sportivii, nu să gospodarească orașul. Ca să îl vadă votanții, primarul se autoinvită la fiecare eveniment din oraș, își face poze, le pune pe Facebook și se laudă că le “susține activitatea”. Cu mentalitate tipic comunistă, Cristi Matei are nostalgia vremurilor când Partidul organiza toate activitațile din România.

Știrile zilei sunt în continuare “s-a semnat finanțarea”, “se lucrează la proiecte”, dar orașul e în continuare murdar, cu gropi, prost gospodarit. Dle Matei, sunteți de 2 ani primar…. Când apare în Turda prima mașină de măturat străzile?”, au scris cei de la T9.

Singura problemă este că reprezentanții T9 n-au auzit de clauza suspensivă din licitațiile publice. „ontractele cu clauză suspensivă vor fi semnate numai după îndeplinirea clauzei rezolutorii, prevăzută în contractul de finanțare încheiat cu autoritatea de management.

Demn de menţionat este faptul că în cazul în care clauza rezolutorie nu este îndeplinită, autoritatea poate semna contractele aferente procedurilor de achiziție publică lansate cu clauză suspensivă numai dacă se identifică o altă sursă de finanțare.

Este de observat faptul că actul normativ analizat vine în completarea unei practici deja existente la nivelul autorităților publice.”, scriu site-urile de specialitate.

Astfel, această clauză prevede că primăriile pot organiza licitații înainte de a semna contractele de finanțare, pentru a reduce numărul de ofertanți și posibilitatea depunerii de contestații și implicit pentru reducerea birocrației, urmând ca după semnarea contractelor, firmele rămase în cursă să-și dispute executarea efectivă a lucrărilor.

La Turda s-a organizat o astfel de licitație cu clauză excluzivă, astfel că „Șacalii din spatele lui Cristian Matei” … nu există.

Desigur, se vede clar și fără probleme reaua intenție a celor de la T9, care sunt un fel de Nostradamus și știu ei cine, ce, când și unde, când defapt … nu știu decât să arunce cuvinte – fără rezonanță și fără substrat.

Așadar, postările grosolane ale T9 nu mai sunt dedicate decât fraierilor care îi cred – oamenii care cunosc legislație nu prea „halesc” aberațiile boierilor locali reuniți sub egida „T9”.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Accident sau sinucidere, la Turda

Un barbat a cazut de la etajul unui bloc situat pe Calea Victoriei din Turda. La fata locului sunt politia, dar si o...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Accident sau sinucidere, la Turda

Un barbat a cazut de la etajul unui bloc situat pe Calea Victoriei din Turda. La fata locului sunt politia, dar si o...

Magnificii sunt pregatiti sa dea piept cu ISTORIA!

Dupa 35-35 pe teren propriu, AHC Potaissa Turda va juca, in aceasta seara, returul cu FENIX Toulouse, cu gandul la o premiera...

Politica adusă la rang de „păruială” – două candidate își MARTELEAZĂ alegătorii!

Politicianul care nu înțelege că pe primul loc sunt OAMENII riscă să dea gherlă atunci când le cere acestora votul. Cum poți tu,...

Cristian Matei: “Vă mulțumesc din suflet pentru această susținere extraordinară!”

Dragi turdeni, acestea sunt rezultatele alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Turda: Matei Cristian Octavian (PNL) – 49,34%Suciu Andrei Nicolae (USR-PLUS)...

Bine-ați venit în infern!

Acum 4 ani, când Andrei Suciu reușea performanța de a fi foarte aproape de Cristian Matei, la finalul alegerilor locale, multă lume...
- Advertisement -