web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii După ce a fost urecheat de RefleqtMedia, Petre Pop își publică raportul...

După ce a fost urecheat de RefleqtMedia, Petre Pop își publică raportul de activitate

- Publicitate -

În urmă cu două zile, RefleqtMedia scria un articol despre faptul că, din 3 consilieri județeni care reprezintă Câmpia Turzii, Cristian Haiduc, Petre Pop și Dumitru Drăghici, doar ultimul și-a publicat raportul de activitate pe 2017.

În aceste condiții, liderul social-democrat, Petre Pop, s-a conformat și și-a făcut public raportul de activitate, postându-l pe facebook.

Îl preluăm și noi și vi-l prezentăm pentru analiză:

„​În calitate de consilier în Consiliul Judeţean Cluj, în temeiul dispoziţiilor art.51, alin.(4), din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile art. 256, lit. h, din cadrul Regulamentului de Organizare şi Functionare a Consiliului Judeţean Cluj, aprobat prin HCJ nr.143/2016, vă prezint urmatorul raport de activitate:

​Prezentul raport se referă la activitățile pe care le-am desfasurat în cadrul ședintelor ordinare/extraordinare ale consiliului judetean Cluj, precum si în cadrul ședintelor de comisie de specialitate nr.4, ,,Comisia pentru patrimoniu“, si al activitatilor desfasurate în teritoriul UAT Cluj.

​Comisia nr. 4 – Comisia pentru patrimoniu, are în sfera de competenţă următoarele domenii de activitate: administrarea şi gestionarea patrimoniului aflat în domeniul public şi privat al judeţului; darea în administrare, concesionarea, închirierea, vânzarea, după caz, a bunurilor şi serviciilor publice de interes judeţean; organizarea şi funcţionarea instituţiilor, serviciilor, regiilor şi societăţilor de interes judeţean; exercitarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare participnaţilor deţinute la societăţi sau regii; atribuirea de denumiri de obiective de interes judeţean, precum şi alte domenii care se aliniază cu domeniile precizate, compusă din 5 membri.

​În ceea ce priveste activitatea desfăşurată în calitate de consilier în cadrul Consiliului Judetean Cluj, am participat: din 17 sedinte organizate de Consiliul judetean am participat la 14, am avut 65 interventii în plenul sedintelor, si am participat la toate cele 22 sedinte ale comisiei nr.4, numarul proiectelor de hotarari initiate au fost in numar de 6.
​În perioada ianuarie – decembrie 2017, am participat la adoptarea a 286 de HCJ (hotărâri ale consiliului judeţean), acte normative ce au reglementat, finanţat şi susţinut activitatea instuţiilor publice (servicii publice, primării, spitale, instituţii de învăţământ şi cultură) din judeţul Cluj.

​Am participat la lucrările şedinţelor organizate de catre Consiliul Local al muncipiului Câmpia Turzii, Consiliul Local al municipiului Turda, Consiliul Local al municipiului Gherla, Consiliul Local al Comunei Chinteni.

​De asemenea, am participat la activitatile organizate de Aeroportul International Avram Iancu Cluj- Napoca. In calitate de consilier judetean am facut parte din delegatia CJ pentru examinarea pistei Aeroportului International ,,Avram Iancu” Cluj-Napoca, investitie realizata de Consiliul judetean Cluj.

​La capitolul colaboare şi coparticipare la proiecte de hotărâre iniţiate în alte UAT-uri, in cursul anului 2017, am participat la initierea a 14 proiecte de hotarare din care doar 2 au devenit hotarari (HCL-uri).
​Un alt proiect important la care am participat : Câmpia Turzii 100 de ani (1918-2018).

​Un proiect inițiat de social democrații din Câmpia Turzii, coordonat de aleșii locali sub îndrumarea consilierului județean Petre Pop. Este un demers initiat cu ocazia ,,Anul Centenarului Marii Uniri”, un proiect ce se dorește a fi o reflexie istorică, sociologică, a acelor o suta de ani (1918-2018) de dezvoltare a comunitații Câmpia Turzii. Proiectul este structurat pe zece decenii:
Deceniul ,,Regăsirii naționale” 1918-1928 ,
Deceniul ,,Capitalului economic românesc- începuturi” 1928-1938
Deceniul ,,Consecințele pre si post al doilea război mondial ,,1938-1948″
Deceniul ,,Naționalizării ,,1948-1958
Deceniul ,,Marii Industrializări” 1958-1968
Deceniul ,,Proletcultismului” 1968-1978
Deceniul ,,Noii sistematizări urbane” 1978-1988
Deceniul ,,Naționalismului extrem post decembrist” 1988-1998
Deceniul ,,Privatizării ISCT ” 1998-2008
Deceniul ,,Post privatizării ISCT” 2008-2018.
Fiecare deceniu fiind prezentat ca o etapa distinctă a evoluției sociale, politice, economice și culturale a localității noastre, începând cu satul Ghiriș… comuna, orașul și municipiul Câmpia Turzii.
​Demersul este nu doar pentru o documentare istorică ci şi etnografică şi culturală. El se adresează tuturor cetăţenilor municipiului, localnici şi „vinituri”, dar mai ales tinerilor locului care nu au răbdarea unei informări amănunţite despre ce-am fost, ce personalităţi a dat acest loc, din ce rădăcini ne tragem seva natală, care este parcursul istoriei noastre de mândri „Ghirişeni”.

​În funcţia de consilier al Consiliului Judeţean Cluj, am cautat permanent să-mi îndeplinesc atribuţiile conform, Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, precum şi a prevederilor Regulamentului de Organizare si Funcţionare a Consiliului Judeţean Cluj, aprobat prin HCJ nr.143/2016.

Consilier judeţean,
Petre POP”

Astfel, singurul consilier județean din Câmpia Turzii care rămâne cu raportul de activitate nepublicat este Cristian Ioan Haiduc. Îl invităm și pe acesta să se rupă din activitatea prodigioasă și să-și redacteze raportul solicitat de lege.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Ioan Zeng: „Iubesc comuna Mihai Viteazu ca pe ochii din cap!”

RefleqtMedia este primul site local de știri căruia primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, i-a acordat un interviu după alegerile locale din 27...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Ioan Zeng: „Iubesc comuna Mihai Viteazu ca pe ochii din cap!”

RefleqtMedia este primul site local de știri căruia primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, i-a acordat un interviu după alegerile locale din 27...

Mesaje de recunoștință, dar și de perspectivă, de la Emil Mocan și echipa PMP Chețani!

După victoria „en-fanfare” obținută la alegerile locale de duminică, atât primarul comunei Chețani, Emil Florin Mocan, cât și consilierii care vor forma...

La Turda se lucrează, concomitent, pe aproape 30 de străzi

Cei care spuneau că asfaltările și modernizările se vor opri după campania electorală pot, liniștiți, să-și înghită vorbele. La Turda, Primăria și Compania...

Accident la Mărtinești – o femeie a fost rănită!

Un autoturism s-a răstunat în jurul orei 15.00, în apropiere de localitatea Vâlcele. S-au deplasat la locul evenimentului o autospecială și un echipaj...

🆕ℹ Încă un punct de distribuție bilete

 Stimați călători, vă informăm că puteți achiziționa bilete de călătorie de la magazinul alimentar Gabma Impex SRL, situat în stația din Micro...
- Advertisement -