500 de procurori, printre care 6 din Turda și 2 din Luduș contestă decizia CCR împotriva șefei DNA, Codruța Koveși

0
1300

Pe internet a apărut un protest semnat de 500 de procurori de la diverse structuri din România, împotriva deciziei Curții Constituționale a României, prin care președintele țării, Klaus Iohannis, ar fi obligat să o revoce din funcție pe Codruța Koveși.

Pe lângă cei 500 de procurori, protestul ar mai fi fost semnat de judecători și auditori juridici, în total peste 700 de semnături adunându-se de la magistrați.

Presa centrală – cotidianul.ro, a publicat identitățile și funcțiile celor 500 de procurori, numindu-i pe aceștia „acoperiți” sau parte a statului paralel – un imens afront la adresa jurnalismului independent.

Cei șase procurori turdeni sunt: Marian Mihai Trif, Alina Andreea Ghiță, Alexandra Nora Mircea, Radu Florea, Vasile Călin Cioban și Anca Raluca Sas.

De la Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduș au semnat Ciprian Dumitru Pop și Ovidiu Daniel Murariu.

„Sute de magistraţi şi-au asumat un risc incredibil, semnînd un protest extrem de ciudat faţă de decizia CCR, deşi ei ar trebui să fie primii care să ştie că absolut toate deciziile CCR sînt general obligatorii pentru toată lumea, inclusiv pentru magistraţi şi preşedintele ţării!”, scrie cotidianul.ro, site de știri finanțat de guvern.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here