Mihai Seplecan: „DIICOT Cluj nu-si mai face datoria de mult”

0
810

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a scos de la naftalină o serie de informații controversate cu privire la activitatea desfășurată de DIICOT Cluj în ceea ce privește stoparea fenomenului etnobotanicelor.

„In perioada in care am fost Președinte al Consiliului Județean Cluj am fost căutat de câțiva polițiști de la brigada antidrog Cluj. Aceștia mi-au solicitat să mă implic și să ajut din poziția mea brigada deoarece sunt loviți și sabotați din toate directiile. M-au rugat să-i sprijin cu mașini pentru supraveghere deoarece nu mai aveau in dotare sau erau distruse cât și cu aparatul pentru analiza drogurilor cu toate chiturile aferente fiecarui tip de drog in parte. Spunând că fără acel aparat sunt ineficineți.
Tot acești bravi polițiști mi-au mărturisit următoarele:

“Urmăriți in ce perioadă a fost numit sef DIICOT? Ce partid era la guvernare? Cu ce politician iși petrece concediile? Si cu ce politician a fost coleg de facultate?

Fenomenul drogurilor a luat o mare amploare dupa interzicerea magazinelor pe raza orașului. In perioada respectiva la Cluj au venit toți dealerii de etnobotanice din țară. Aici devenind fieful lor cât timp există mulți tineri, multe facultăți, multi studenți, judecatori DIICOT indiferenti sau concerte gen Untold. Dar clar Cluj este oraș de 5 stele eventual cu minus😂. Toate structurile teritoriale DIICOT din țară instrumentau dosare si operau percheziții dar la Cluj liniște totală. Exact ca și la problemele de la deșeuri, drumuri județene, Ic Ponor. aeroport, etc. La Cluj desi polițiștii adunau informatii, munceau din greu se loveau de procurori DIICOT care încercau să faca analize gramaticale pe sintagma din lege “efecte psihoactive”👏👏😀😀. In acest sens actualul șef DIICOT cât și alți procurori refuzau să instrumenteze astfel de dosare. Au fost tot felul de discuții și întâlniri cu specialiștii de la Institutul de Chimie care au explicat care sunt efectele, cât de periculoase sunt si cum se manifesta aceste substanțe. Dar in zadar au fost argumentele cât și explicatiile celor de la Institutul de Chimie deoarece pricurorii DIICOT o tineau pe a lor, că nu fac dosare și nu extind anchete deoarce cei de la Institutul de Chimie nu sunt acreditați😀😀. Exista pur si simplu o lipsă de implicare, de interes, parca lucrau pe invers nu in folosul cetățenilor. Politistii erau disperați adunau probe, veneau cu referate dar nu erau ascultați. Desi repet toate celelalte structuri DIICOT lucrau in tară pe aceste cazuri aici pauză totală. In acest timp toți dealerii s-au stabilit la Cluj si s-au dezvoltat împânzind orasul și distrugând suflete, vieți și destine.. DIICOT Cluj nu-si mai face datoria de mult. Vezi cazul celor doi politisti de la sectia 4 cercetați de DIICOT Bistrița, vezi cazul Lucan cercetat de DIICOT Bucuresti, vezi plângerile aparatului Consiliului Judetean care in loc să fie ajutați și încurajați de către actualul sef DIICOT au fost speriați și le-a fost transmis clar si personal: “dacă începeți și dați drumul la tăvălug riscați să fiți și voi prinși sub el”. La antidrog Cluj exista o lipsă de personal încă din 2010 când erau 15 polițiști iar acum sunt 9. A fost un interes major sa se distrugă colectivul de acolo prin orice metode fiind implicați politicieni cat si procurori DIICOT. Brigada antidrog fiind pe primele locuri in tara prin eficientă si profesionalismul lor. Acum este brigada cu cei mai slabi politisti de crimă organizată de până acum. De ani buni nu au nici un rezultat sunt ineficienți si ținuți doar pentru decor. Pe scurt la Cluj s-a ajuns aici din cauza lipsei de implicare pana in anul 2014 a procurorilor DIICOT fiind ținuți in șa de politica actualului sef DIICOT pe atunci procuror ce răspundea pe linie directa cu problemele de droguri. Toți cunosc acest lucru dar se ascund deocamdată să mărturisescă ce “înverșunare” a avut actualul sef DIICOT in a se implica in problema etnobotanicelor”.”, a scris Seplecan.

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here