web analytics
Home Stiri din Mures “Gala Femeilor Rome”, organizată în premieră la Tîrgu Mureş

“Gala Femeilor Rome”, organizată în premieră la Tîrgu Mureş

- Publicitate -

Asociaţia Alpha Ardeleană Proeuropa – Tîrgu Mureş, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş, a organizat sâmbătă, 24 martie 2018, în premieră în judeţ, “Gala Femeilor Rome”.

Evenimentul a răsplătit cu diplome de excelenţă şi plachete o serie de personalităţi ale judeţului – majoritatea femei – care, prin activitatea lor, au contribuit la rezolvarea unor aspecte vizând problematica romă.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş au primit nu mai puţin de 4 astfel de distincţii, la secţiunea Administraţie publică, personalităţi nerome.

În discursul rostit cu această ocazie, subprefectul judeţului, dl. Nagy Zsigmond, a vorbit despre eforturile administraţiei pentru punerea în practică a politicilor publice destinate comunităţii rome, în condiţiile în care problemele cu care se confruntă cetăţenii acestei minorităţi acoperă toate aspectele vieţii sociale.

Redăm în continuare discursul rostit la “Gala Femeilor Rome” de subprefectul judeţului Mureş, dl. Nagy Zsigmond:
„Stimaţi invitaţi, doamnelor şi domnilor, în numele Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş vă mulţumesc pentru invitaţia la acest eveniment inedit, care ne dă prilejul, în premieră în judeţ, să sărbătorim acele personalităţi care au avut şi au o contribuţie la rezolvarea unor probleme din domeniul atât de sensibil al comunităţii rome.

Ne-am alăturat cu drag acestei iniţiative a Galei femeilor rome, organizată atât de inspirat în luna martie, când cinstim femeia şi care răsplăteşte îndeosebi femeile apropiate acestui domeniu.

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş este, prin lege, însărcinată cu transpunerea în practică a politicilor publice referitoare la comunitatea romă, având competenţe în ce priveşte implementarea Strategiei Guvernului României de Incluziune a Cetăţenilor Români aparţinând Minorităţii Rome, consultant pentru romi, Birou Judeţean pentru Romi şi coordonând Grupul de Lucru Mixt responsabil de implementarea planurilor de măsuri pentru incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă.

Zi de zi, suntem conştienţi că avem o responsabilitate în plus, dată de faptul că suntem judeţul cu cel mai mare procent de cetăţeni de etnie romă declaraţi din ţară. În plus, avem experienţa nefericită a unor conflicte interetnice, cel mai cunoscut fiind cel din septembrie 1993 de la Hădăreni.

Doamnelor şi domnilor!
Nu cred că greşesc dacă spun că, peste tot, cetăţenii romi sunt cei mai expuşi şi cei mai loviţi. Problemele cu care se confruntă cetăţenii acestei minorităţi sunt multe şi diverse şi e nevoie permanent de implicare pentru transpunerea în practică a politicilor publice care le sunt destinate. Folosesc acest prilej pentru a face un apel către toţi decidenţii de la nivel local să se achite de obligaţiile care le revin în mod legal şi să depună toate diligenţele necesare pentru rezolvarea problemelor, ştiindu-se faptul că omul sfinţeşte locul.
În numele Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, vă asigur de tot sprijinul şi vă mulţumesc pentru aceste premii, care răsplătesc efortul întregii echipe”.
“Gala Femeilor Rome” a fost lansată în anul 2011 în România sub sloganul “Priveşte-mă aşa cum sunt!” şi s-a desfăşurat la Bucureşti. La ediţia din anul 2014, doamna Rodica Gyulai, preşedintele Asociaţiei Alpha Ardeleană Proeuropa – Tîrgu Mureş, a fost o laureată a Galei, primind Premiul I la secţiunea “Educaţie şi mediere şcolară”.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Avram Gal: „Din 27 septembrie sunt pregătit să preiau frâiele Municipiului Câmpia Turzii”

Dragi prieteni, Orice semn dat de electorat e un semn despre viitorul echipei. Electoratul vine să își exprime...

Mesajul de final de campanie al lui Gheorghe Iulian RECE

Dragi cetățeni, candidatul nostru la funcția de primar, RECE Gheorghe-Iulian, echipa de consilieri și întreaga organizație a PSD Câmpia Turzii, vă mulțumesc...

Care criterii de integritate, frate? Daniela Dolha are adeziune semnată la PNL Câmpia Turzii

În această seară, RefleqtMedia vă prezintă dovada clară că președintele USR PLUS, Ciprian Rigman, a fost EXCLUS PE NEDREPT de pe lista de consilieri...

Cristian Matei – mesaj emoționant la final de campanie electorală

Dragi turdeni,   În mai puțin de 48 de ore veți decide viitorul acestui oraș. Este un moment de o importanță majoră, care trebuie...
- Advertisement -