web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii Exclusiv: Trecutul umbros al judecătoarei care l-a condamnat la 10 ani de...

Exclusiv: Trecutul umbros al judecătoarei care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Velu Turcu

- Publicitate -

În urmă cu o săptămână, presa din Turda relata despre cazul omului de afaceri, Valer (Velu) Turcu, care a fost condamnat, alături de soția sa, Daniela, la 10, respectiv 9 ani de închisoare, într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare penale instrumentate în ultimii ani.

RefleqtMedia a decis să păstreze tăcerea cu privire la acel subiect și a demarat o investigație proprie, pentru a vedea care sunt dedesubturile acestor condamnări, menite să zdruncine serios atât imaginea, cât și sănătatea familiei Turcu.

Așadar, în perioada care urmează, așteptați-vă la dezvăluiri de primă mână, cu privire la toți factorii implicați în acest dosar penal.

Deoarece „peștele de la cap se împute”, am decis să o cercetăm pe judecătoarea Lăcrămioara Ilieș, de la Tribunalul Cluj, cea care a decis această condamnare împotriva soților Turcu.

Ei bine aceasta nu are o reputație tocmai fără cusur, în condițiile în care anul trecut a fost sancționată de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru presupusa comitere a abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Mai exact, este vorba despre “nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor”.

Practic, în aprilie 2017, CSM a decis că respectiva judecătoare întârzie judecarea cauzelor.

„In sedinta din data de 6 aprilie 2017, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Ilies Ariana Lacramioara, judecator in cadrul Tribunalului Cluj.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in ‘avertisment’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza I din acelasi act normativ – ‘nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor…‘.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, se arată în comunicatul CSM.

Despre același magistrat, Antena 3 scria în martie anul trecut că: „Magistratul Ariana Lăcrămioara Ilieș este cercetată de Inspecția Judiciară a Consiliului Suprem al Magistraturii. Ilieș este judecătoare la Tribunalul Cluj.

Potrivit surselor aceasta poate activa în continuare până la decizia sancțiunilor în cazul ei.

Aparent Ariana Ilieș i-ar fi înfuriat pe procuorii DIICOT când pe 11 februarie a decis să îl achite pe inculpatul Gregorian Bivolaru de toate acuzațiile prezentate în rechizitoriu, respectiv trecerea frontierei de stat, constituirea unui grup infractional, trafic de persoane, dispunand anularea probelor si ridicarea sechestrului asupra bunurilor.”

Așadar, nu toate sunt așa cum apar pe sticlă … mai există și dedesubturi, astfel că RefleqtMedia va face tot posibilul pentru ca aceste execuții din sistemul penal să înceteze.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Ziua și accidentul pe A3 – un autoturism s-a răsturnat

Nu trece o zi fără să se întâmple câte un eveniment nefericit pe A3 Turda  - Gilău. „O autospecială a fost alertată, în...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Accident spectaculos la Transilvania Rally

O etapă de raliu desfășurată pe ploaie, pe traseu de munte, nu putea să nu fie fără evenimente rutiere. „În cadrul etapei de...

Ziua și accidentul pe A3 – un autoturism s-a răsturnat

Nu trece o zi fără să se întâmple câte un eveniment nefericit pe A3 Turda  - Gilău. „O autospecială a fost alertată, în...

Ororile de la Hărcana, comemorate prin construirea UNEI BISERICI!

Astăzi, în prezența ÎPS Andrei, a Primarului - Cristian Matei, a deputatei - Cristina Burciu și a zeci de localnici, a fost...

Victorie pentru Arieșul Turda, la Galda

Într-un meci disputat pe un teren aproape imposibil, Sticla Arieșul Turda a reușit să se impună, cu 3-1, în deplasare, în compania...

Caracatița USR Turda

Pentru că, sub identitatea anonimă T9, simpatizanții USR-ului turdean s-au hotărât să vorbească despre „Caracatița lui Matei”, am decis să vorbim pe...
- Advertisement -