web analytics
Home OPINIE Editorial Ovidiu Bucur: „Europa Răsăriteană este predispusă la moarte!”

Ovidiu Bucur: „Europa Răsăriteană este predispusă la moarte!”

- Publicitate -

Tocmai am citit o știre, la colegii de la alba24.ro, potrivit căreia, în conformitate cu site-ul Eurostat, România este pe locul doi, la nivel european, la capitolul deceselor înregistrate pe 100.000 de locuitori.

În 2015, la 100.000 de români, 1530 au murit. Suntem depășiți doar de Bulgaria, unde pe același eșantion s-au înregistrat 1600 de decese.

Ceea ce mi s-a părut frapant este faptul că toate țările din fostul bloc comunist se află în topul deceselor pe cap de locuitor, în timp ce țările dinafara fostei cortine de fier, precum Franța, Italia sau Luxemburg, se află în coada clasamentului, cu rată de deces mult scăzută.

„În ceea ce priveşte cauzele deceselor, puţin peste 1,9 milioane persoane au decedat din cauza bolilor aparatului cardiovascular, iar 1,3 milioane au decedat din cauza cancerului. Totodată, 442.100 de persoane au decedat din cauza afecţiunilor aparatului respirator, iar 230.000 din cauza accidentelor sau a altor cauze externe.”, spune alba24.ro citând raportul Eurostat.

Deci, avem cancer și boli cardiovasculare – care este principala cauză a acestor două tipuri de afecțiuni? Stresul, bineînțeles, ar spune unii. Dar de ce românii, bulgarii, ungurii, slovacii, letonii și croații sunt atât de stresați, deși locuiesc în țări cu diferite rate de dezvoltare?

Pentru că, defapt și de drept, nu doar stresul cauzează aceste boli, ci și un factor ignorat de multă lume – alimentația.

De multe ori s-a discutat faptul că fostele țări comuniste au fost acceptate în „marea familie europeană” din același motiv: pentru a fi piață de desfacere pentru produsele europene și tot de multe ori s-a discutat că produsele venite dinspre Vest spre Est sunt de slabă factură, conținând mulți aditivi și conservanți.

Astfel, avem stres – cauzat de trecutul zbuciumat, de tranziția continuă, de spiritul balcanic – nărăvaș și avem alimentație proastă, cu E-uri, cu gumă de guar, cu acid ascorbic și cu toate acele mici molecule care trezesc moleculele cancerigene.

În aceste condiții, este lesne de înțeles de ce se moare pe capete în Europa Apuseană.

Da, românii sunt predispuși la moarte.

Dar … care ar fi soluția pentru a stopa aceste probleme sau pentru a scădea rata deceselor cauzate de boli cardiovasculare și de cancer? O soluție ar fi opoziția față de globalizare, pentru că este recunoscut faptul că păturile de la rădăcina societății sunt mai stresate și au o dispoziție serviabilă față de păturile de la vârful societății. La fel se întâmplă și cu țările.

O altă soluție ar fi să ne schimbăm mentalitatea, să nu mai dăm 5 lei/batonul de parizer cu cancer și să dăm 20 lei/batonul de salam de Sibiu, dar românului îi place să fie sărac. Îi place să fie sărac și să se plângă pentru că e sărac.

Nu intru în mai multe detalii că s-ar putea să vă doară mai tare decât gândul că suntem predispuși la moarte.

Semnează,
Ovidiu Adrian Bucur

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Avram Gal: „Din 27 septembrie sunt pregătit să preiau frâiele Municipiului Câmpia Turzii”

Dragi prieteni, Orice semn dat de electorat e un semn despre viitorul echipei. Electoratul vine să își exprime...

Mesajul de final de campanie al lui Gheorghe Iulian RECE

Dragi cetățeni, candidatul nostru la funcția de primar, RECE Gheorghe-Iulian, echipa de consilieri și întreaga organizație a PSD Câmpia Turzii, vă mulțumesc...

Care criterii de integritate, frate? Daniela Dolha are adeziune semnată la PNL Câmpia Turzii

În această seară, RefleqtMedia vă prezintă dovada clară că președintele USR PLUS, Ciprian Rigman, a fost EXCLUS PE NEDREPT de pe lista de consilieri...

Cristian Matei – mesaj emoționant la final de campanie electorală

Dragi turdeni,   În mai puțin de 48 de ore veți decide viitorul acestui oraș. Este un moment de o importanță majoră, care trebuie...
- Advertisement -